Recept dana: Torta pustinjska oluja, kremasta, očaravajuća, toliko sočna da se topi u ustima
Samo ime otkriva da se radi o spektakularnom i neobičnom slatkišu
Uzbuđenje koje donosi miris sveže pravljenih poslastica iz rerne često nas vraća u toplinu doma i trenutke deljenja s najmilijima. A kad se radi o desertu koji nosi ime pustinjska oluja, svaki zalogaj predstavlja avanturu koja osvaja sva čula. Ovaj recept, čiji se sastojci svižu u jednu harmoničnu celinu, stvara ukusnu simfoniju slatkih nota, kokosa, čokolade i vanile.
Pravljenje ovog kolača je kao stvaranje male oluje slatkog zadovoljstva u vašoj kuhinji. Počevši od penaste kore obogaćene kokosom, preko kremastog fila sa čokoladom koja otkriva svoje tajne tek kada je zalogaj već u ustima, do bogatog šlaga od vanile koji se topi u usta, svaki korak u pripremi je mali čin ljubavi prema ukusima i uživanju u poslastici.
Vreme pripreme:
30 minuta + 2-3 sata hlađenje
Sastojci:
- 7 jaja
- 14 kašika šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 250 g margarina ili putera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kesice šlaga od vanile
Priprema:
1. Za koru u činiji umutite penasto 7 belanaca pa dodajte 7 kašika šećera.
2. U tu smesu dodajte kokosovo brašno i sjedinite pa sipajte u nauljen kalup i pecite na 180 stepni oko 15 minuta.
3. Dobro umutite 7 žumanaca i 7 kašika šećera.
4. Dodajte margarin i dobro izmešajte. U originalnom receptu fil sa žumancima se ne kuva, ali možete ga skuvati na pari.
5. Čokoladu za kuvanje istopite sa malo, a kad se ohladi, dodajte su smesu sa žumancima.
6. Mikserom umutite oba šlaga prema uputstvu s kesice.
7. Kada se kora ohladi, na nju stavite fil, a preko fila šlag-krem od vanile.
8. Isecite na kockice i stavite u frižider da se stegne 2-3 sata.
Bonus video:
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari