Od danas ćete samo ovako da ih pravite: Savršene knedle bez krompira, brže se spremaju, a i jeftinije su

26.03.2024

14:11

0

Autor: V. I.

U knedle možete stavljati šljive, jagode, kajsije, čokoladu, ali i slana punjenja

Od danas ćete samo ovako da ih pravite: Savršene knedle bez krompira, brže se spremaju, a i jeftinije su
Copyright Profimedia

Većina domaćica koja ne pravi poznati tradicionalni slatkiš - knedle, najčešće knedle sa šljivama, biva odvraćena od pripreme jer im se ne da da se bakću s krompirom - te ljušti, te kuvaj, te pasiraj, pa to oduzme pola dana, a pojede se za tren oka. S druge strane, ukusu domaćih gomboci pa i u slanoj varijanti s ajvarom i kačkavaljem, retko ko može da odoli.

Zato je ovaj jednostavni recept za knedle bez krompira dragocen. Kad ga pogledate, više nikad nećete stavljati krompir u knedle. Od datih sastojaka trebalo bi da dobijete osam većih, odnosno 10 manjih knedli.

Profimedia
 

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 1 čaša griza
  • 1,5 šolje brašna
  • 3 kašike ulja (ili 15 g putera)
  • 500 ml vode
  • 1,5 kašika soli
  • 1 jaje
  • punjenje (čokolada, šljive ili džem po želji)
  • prezle (ili mleveni keks ili mak)

Priprema:

1. Brašno prosejte i pomešajte sa grizom.

2. U vodu sipajte ulje i prstohvat soli i stavite na ringlu.

3. Kada voda proključa, smanjite vatru i ubacite mešavinu brašna i griza.

4. Kuvajte dok se ne formira lopta.

5. Kad se ohladi, dodajte jaje i promešajte.

6. Čokoladu izlomite na kockice i stavite na sredinu knedle - ruke treba da vam budu mokre.

7. Kuvajte u ključaloj vodi sa 1 kašikom soli 10 minuta.

8. Uvaljajte u prezle namazane puterom ili mleveni keks ili mak.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike