Zavirite u tanjire sa dodele Oskara: Saznali smo šta će sve večeras zvezde moći da glocnu

10.03.2024

14:44

0

Autor: V. I.

Nakon dodele Oskara za Guvernerov bal 120 šefova kuvaće za preko 1.600 zvanica

Zavirite u tanjire sa dodele Oskara: Saznali smo šta će sve večeras zvezde moći da glocnu
Copyright Profimedia

Noćas posle ponoći biće održana 96. po redu dodela nagrada Oskar. Ova prestižna holivudska dodela nagrada filmskim umetnicima poznata je kao noć najvećeg glamura, u kojoj zvezde na crvenom tepihu, dodeli i kasnije na raznim žurkama oduševljavaju svojim toaletama i odelima.

Ipak, ova noć nije poznata samo po tome. Svake godine se vode polemike šta će sve zvezde da jedu na dodeli i kasnije na zabavama. A u samoj noći posvećenoj filmskoj umetnosti, zvezde će imati prilike da uživaju u vrhunskim specijalitetima najboljih svetski šefova.

Osim što je otkriveno kako će izgledati scena na 96. dodeli Oskara, sada se zna i šta će zvanice moći da glocnu nakon isrcrpljujuće svečanosti.

 

Profimedia
 

 

Ovogodišnji šef kuhinje

Austrijsko-američki šef Volfgang Pak i ovog puta sa svojim timom priprema ketering za slavni Guvernerov bal. Ove godine on sarađuje s ekipom "Ghetto Gastro" iz Bronksa, koji su poznati po tome da vole da spoje hranu, modu, muziku, umetnost i dizajn.

Za više od 1.600 gostiju hranu če da priprema ukupno 120 šefova, a deo za deserte predvode Kamel Guečida i Geri Larduinat.

 

 

Hit svake godine: Statue Oskara s lososom 

Na Guvernerovom balu planirano je nekoliko raznih punktova s hranom koja obuhvata raznovrsnu ponudu. Od klasika koji se nude svake godine poput lisnatog testa u obliku statue Oskara s dimljenim lososom, suflea s dimljenom tunom do tortica punjenih kavijarom.

Ove godine slavni će u svojim jelima imati i malo španskog šmeka - Volfgang Pak planira paelju sa svojim potpisom, kao i zalogaje s iberijskom šunkom. Biće tu i mini-vagi burgera, tartara od tune i ostalih đakonija.

Profimedia
 

Ni vegani neće ostati gladni

I ove godine se mislilo na vegane za koje se pripremaju jela kao što su batat s kimčijem, punjeni karfiol s karbonizujućim kokosom i slično.

Biće tu i tipičnih nacionalnih jela kao što su fiš-end-čips ili pak jorkširski puding punjen vagi govedinom, umakom od rena i kresom (vrsta salate).

Od poslastica gosti će se sladiti čokoladnim statuicama Oskara, kolačem od kokosa iil pak panakotom od badema i malina.

 

Profimedia
 

A da gosti ne ožedne, osim šampanjca koji će, standardno, teći u potocima, ove godine većinu ponude žestokih pića i koktela činiće - tekila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike