Dodajte ovaj sastojak u gulaš obavezno: Meso se lako odvaja, a ukus dobija notu savršenstva

04.02.2024

15:00

0

Autor: K. B.

Da biste napravili savršeni gulaš, kuvar Ivica Štruml deli tajnu koja se krije u odabiru mesa i pravilnoj pripremi

Dodajte ovaj sastojak u gulaš obavezno: Meso se lako odvaja, a ukus dobija notu savršenstva
Gulaš - Copyright Pixabay

Preporučuje goveđi vrat ili rame kao odlične opcije, ističući važnost mesnatosti i teksture mesa. Prilikom dinstanja luka, naglašava potrebu za postizanjem savršene ravnoteže u gustini, slatkoći i ukusu, izbegavajući da luk postane previše braon ili svetlo. Savetuje da meso seče na veće kocke, ističući da je sočnije kada se ne seče previše sitno.

Važna napomena je da se ne skida mast sa mesa, već samo opne i tetive, jer će se topljenjem dati jelu dodatni ukus. Štruml ističe značaj kvalitetnog vina i preporučuje crno vino koje volite piti uz gulaš. Dodaje da postoje različite varijante gulaša, različite i u zemljama poput Mađarske i Austrije, naglašavajući razlike u aromama i intenzitetu.

Profimedia
 

Sastojci uključuju suncokretovo ulje ili svinjsku mast, goveđi vrat, crni i beli luk, kim, lovorov list, peršun i testeninu. Priprema uključuje prženje mesa u masti, dodavanje seckanog crnog luka, dehidriranje mesa, dodavanje vina i kuvanje do potpunog isparavanja tečnosti, te dodatak ostalih sastojaka za bogat ukus.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike