Izbegnite širenje mirisa pržene ribe po celoj kući tokom ručka ili slave, uradite ovo i sprečite da uđe u sve prostorije

17.12.2023

14:50

0

Autor: K. B.

Nakon pripreme ribe, posebno ako se prži veća količina, u kući može ostati neprijatan miris koji se teško uklanja običnim luftiranjem

Izbegnite širenje mirisa pržene ribe po celoj kući tokom ručka ili slave, uradite ovo i sprečite da uđe u sve prostorije
Copyright Profimedia

Međutim, postoje provereni trikovi koji će vam pomoći da očuvate svežinu mirisa u kući i nakon spremanja ribe.

Pre pripreme, potopite ribu u rastvor vode i soka od ¼ limuna, što će sprečiti stvaranje jakog mirisa tokom prženja. Alternativno, možete ribu potopiti u mleko, jer ima isti efekat.

Dodatno, u malu šerpicu sipajte vodu i 4-5 kašika jabukovog sirćeta, ostavljajući je na tihoj vatri tokom celog procesa pripreme ribe. Ovo će pomoći da se neutrališe miris ribe.

Profimedia
 

Ako se odlučite za pečenje ribe u rerni, ubacite komad jabuke u pleh zajedno s ribom, što će pomoći da upije neprijatan miris.

Nakon prženja ili pečenja ribe, operite sve sudove koje ste koristili i prebrišite radne površine u kuhinji sirćetom kako biste dodatno eliminisali miris ribe.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike