Dunavski specijalitet iz kuhinje ministra odbrane i predsednika SNS: Riblji paprikaš po receptu Miloša Vučevića (VIDEO)

08.12.2023

12:53

0

Ovaj specijalitet sigurno će zadovoljiti sva nepca i doneti dašak tradicije na vašu trpezu

Dunavski specijalitet iz kuhinje ministra odbrane i predsednika SNS: Riblji paprikaš po receptu Miloša Vučevića (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/BalkanTrip TV Instagram/milosvucevic

Miloš Vučević, predsednik Srpske napredne stranke, poznat je ne samo kao uspešan pravnik i političar već i kao strastveni ribolovac, ali i majstor kuvanja. 

Nedavno je na svom Instagram profilu podelio delić armosfere iz Begeča, gde je pokazao umеćе u pravljеnju ribljе čorbе i paprikaša, za kolеgе i prijatеljе, što je naišlo na oduševljenje njegovih pratilaca.

Naš portal je došao do recepta za poznati specijalitet koji je Miloš Vučević podelio sa svojim kolegama i prijateljima:

Sastojci:

  • 2,5 kg očišćenog šarana (po želji do 200 g, štuke, soma, mrene...)
  • 300 g sitno seckanog crnog luka
  • 2 supene kašike slatke mlevene paprike
  • 1 kafena kašika ljute mlevene paprike
  • 1,5 dcl kuvanog paradajza
  • 2 kašike soli
  • 2-3 sušene paprike-feferone

Vreme potrebno za pripremu: 2 sata

Način pripremanja:

Očišćenu i isečenu ribu posolite i ostavite da odstoji najmanje 1 sat. Za to vreme, očistite crni luk i iseckajte ga što sitnije. Dodajte luk ribi, a takođe možete ubaciti cele feferone.

U kotlić dodajte 3,5 litara hladne vode i pristupite kuvanju. Kada paprikaš proključa, dodajte slatku mlevenu papriku i strogo pazite da pena koja se stvori pri kuvanju ne iskipi iz kotlića. Sastojke u kotliću se nikada ne mešaju, već svaki put kotlić zarotirate kako biste sačuvali konzistenciju čorbe.

Nakon 5 minuta od početka kuvanja, postepeno dodajte kuvani paradajz. Paprikaš mora konstantno da ključa oko 35 minuta bez prestanka.

Riblju mleč ili ikru dodajte 10 minuta pre kraja kuvanja paprikaša.

Da bi paprikaš bio što ukusniji, najbolje ga je kuvati u kotliću na otvorenoj vatri koju daje višegodišnje suvo drvo.

Servirajte paprikaš topao, idealno uz domaće rezance.

 

 

Ovaj dunavski specijalitet sigurno će zadovoljiti sva nepca i doneti dašak tradicije na vašu trpezu.

Printscreen/Instagram/milosvucevic
 

Miloš Vučević očigledno ne samo da se sa uspehom snalazi u političkoj areni, već i uživa u kulinarstvu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike