Dodajte ovaj sastojak u pirinač i testeninu kako biste ih sprečili da se slepe tokom kuvanja

12.12.2023

14:12

0

Autor: K. B.

Ukoliko želite izbeći da vam se pirinač ili testenina slepe tokom kuvanja, postoji još jedan sjajan trik osim dodavanja ulja

Dodajte ovaj sastojak u pirinač i testeninu kako biste ih sprečili da se slepe tokom kuvanja
Copyright Profimedia

Umesto da koristite maslinovo ili suncokretovo ulje, možete posegnuti za jednostavnim, jeftinim, a ukusnim rešenjem - sokom od limuna.

Svi koji su bar jednom kuvali špagete, makarone ili pirinač znaju koliko nezgodno može biti kada se ove namirnice slepe. Dodavanje ulja u vodu jeste uobičajeni trik, ali sok od limuna može pružiti isti efekat bez dodatnih masnoća.

Profimedia
 

Sve što treba da uradite je da dodate malo sveže isceđenog limunovog soka u vodu u kojoj se kuva testenina ili pirinač. Limunov sok ne samo da će sprečiti slepljivanje namirnica, već će im i dodati osvežavajući i poseban ukus. Ovo je sjajan način da obogatite aromu jela bez potrebe za dodatnim uljima.

Osim što će vaše jelo izgledati lepše, rastresitije i ukusnije, dodavanje limunovog soka pružiće dodatnu dimenziju vašem kulinarskom iskustvu. Tako da slepljivanje više neće biti briga, a vaše kuvanje će dobiti osvežavajući i ukusan dodatak. Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u još boljim obrocima!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike