Kada kuvate belo meso, dodajte mu jedan tajni sastojak – i neće biti suvo: Retko ko zna za ovaj trik, a vrlo je praktičan

21.12.2022

13:33

0

Autor: Z. A.

Belo meso će vam odsad biti mekano, sočno i ukusno

Kada kuvate belo meso, dodajte mu jedan tajni sastojak – i neće biti suvo: Retko ko zna za ovaj trik, a vrlo je praktičan
Pileće rolnice - Copyright Printscreen/YouTube/FooDee

Jedno od omiljenih delova pileta i omiljeno meso većeg dela sveta jeste pileće belo meso - koje je ukusno, lagano, niskokalorično, a bogato gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom.

Čak 80 odsto kalorija iz belog mesa dolazi iz proteina, a samo 20 odsto iz masti, što ga svrstava u red najzdravijih mesa...

Visok procenat proteina gradi mišiće i pomaže u smanjenje telesne težine.

Belo meso ne sadrži ugljene hidrate i zato je njegov glikemijski indeks nula, pa se preporučuje svima koji se bore sa insulinskom rezistencijom.

Printscreen/YouTube, Recipe30
 

Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše. 

Belo meso je suvo i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.


Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno. Pre nego što počenete da ga kuvate, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa. Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka.
Pixabay
 

On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti. U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka.
To obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike