Tajni sastojak za sos od pečuraka običnu pastu pretvara u gastronomski spektakl (RECEPT)

10.11.2023

14:42

0

Autor: V. I.

Zahvaljujući niskoj kaloričnosti, te malom procentu masti i ugljenih hidrata, gljive možete da jedete u svakom obroku

Tajni sastojak za sos od pečuraka običnu pastu pretvara u gastronomski spektakl (RECEPT)
Copyright Profimedia

Sezona pečuraka se zahuhtava, a pijace i radnje su pune različitih vrsta. Bez obzira na to da li ste navikli na klasične šampinjone ili malo mesnatije braon (portobelo) ili pak nešto aromatičnije poput šumskog pileta ili lavlje grive, reč je namirnici koja najobičnija jela poput pirinča ili testenine može da pretvori u pravu gozbu.

Pexels
 

 

Testeninu obožavamo jer se priprema brzo a možemo da je napravimo na mnoštvo ratličitih načina. U kombinaciji s bogatim ukusom pečuraka i tajnim sastojkom koji će oživeti njihov ukus, recept za testeninu u kremastom sosu od pečuraka oduševiće svakog ko ga proba. Tajni sastojak za pripremu sosa od pečuraka za ovu jesenju testeninu je supa, koju je najbolje da imate domaću, a možete je napraviti i od kocke.

 

 

Vreme pripreme:

  • 40 minuta

Sastojci:

  • 350 g testenine po želji
  • 200 g svežih vrganja
  • 2 čena belog luka
  • 1 crnog luka
  • 2 kašike putera
  • 1 šolja supe (pileće ili od povrća)
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1/2 veze svežeg peršuna
  • so, biber

Uputstvo:

1. U većem loncu skuvajte testeninu u slanoj voi prema uputstvu na pakovanjuda bude al dente.

2. Na puteru propržite sitno seckane crni i beli luk da bzdz staklasti.

3. Ubacite pečurke iseckane na tanke listiće i propržite da puste vodu oko 5 minuta. 

4. Sada ubacujete tajni sastojak (supu) koji će sosu dati bogatiji ukus. Kuvajte sos na laganoj vatri dok se ne redukuje upola.

5. Na kraju ubacite pavlaku za kuvanje, kuvajte još još nekoliko minuta.

6. Kad je gotov sos, ubacite testeninu i promešajte.

7. Pred serviranje pospite sitno seckanim svežim peršunom.

Savet plus: Ukoliko je sos previše redak, dodajte rendani parmezan a ako je previše gust, razredite ga s još malo supe.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike