Recept dana: Tradicionalni pilav sa posebnim sastojkom - baš kakav su naše bake pravile

13.10.2023

07:54

2

Autor: K. B.

Ovaj tradicionalni pilav donosi ukuse prošlih vremena direktno na vašu trpezu

Recept dana: Tradicionalni pilav sa posebnim sastojkom - baš kakav su naše bake pravile
Copyright Profimedia

Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale, koristeći ovaj autentični recept. Tajna se krije u jednostavnoj pripremi, koju ćete voleti, i ukusnom sastojku koji donosi punoću ukusu.

Sastojci:

  • 600 g praziluka
  • 3 šargarepe
  • Pakovanje šampinjona
  • 600 g piletine (batak i karabatak)
  • 150 g pirinča
  • 500 ml mleka
  • Ulje
  • So, biber, suvi začin, začinska crvena paprika
Profimedia
 

Priprema:

1. Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice, pa ih dobro izdinstajte u tiganju dok ne postanu mekani.
2. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno s povrćem dok ne omekšaju i puste svoj ukus.
3. Dodajte pirinač i začine po ukusu, a zatim promešajte i kratko prodinstajte kako bi pirinač upio arome.
4. Sipajte malo mleka u smesu i pažljivo promešajte.
5. Prebacite smesu u tepsiju.
6. Poređajte komade piletine preko povrća i pirinča.
7. Prelijte preostalim mlekom.
8. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa.
9. Pecite oko 30 minuta, ili dok se pilav lepo zapeče i piletina skuva.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike