Kako da napravite kisele krastavce bolje nego iz prodavnice?

20.09.2023

14:50

0

Autor: K. B.

Zimnica je važan deo mnogih kulinarskih tradicija, a kiseli krastavci su nezaobilazan deo tog bogatog nasleđa

Kako da napravite kisele krastavce bolje nego iz prodavnice?
Kiseli krastavčići 3 - Copyright Pixabay

Bez obzira da li ih servirate kao salatu, meze ili kao sastavni deo ruske salate, kiseli krastavci su neodoljivi i uvek dobrodošli na trpezi tokom hladnih zimskih meseci. Da biste napravili ovu ukusnu zimnicu, evo jednostavnog recepta i koraka:

Sastojci:

  • 5 kg krastavčića
  • 3 litra vode
  • 1 litra alkoholnog sirćeta
  • 250 g šećera
  • 150 g soli
  • 1 kesica bibera u zrnu
  • 1 kesica vinobrana
Pixabay
 

Priprema:

1. Operite pažljivo krastavce i složite ih u čiste tegle.

2. U posebnoj posudi, pomešajte vodu, sirće, šećer, so, biber u zrnu i vinobran. Dobro izmešajte sve sastojke dok se šećer i so potpuno ne rastope.

3. Sipajte ovu tečnost preko krastavaca u teglama, pazeći da tegle budu do vrha.

4. Zatvorite tegle čvrsto i čuvajte ih na suvom mestu, ali ih nemojte otvarati 21 dan.

Nakon tog perioda, vaši kiseli krastavci će biti spremni za konzumaciju i možete uživati u njihovom ukusu tokom cele zime. Uživajte u ovom tradicionalnom receptu koji će dodati ukus i šarm vašim zimskim obrocima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike