Savršena gibanica: Trik za vazdušastu pitu bez posebnih sastojaka, samo uradite jednu stvar

09.09.2023

14:50

0

Autor: K. B.

Iskoristite jednostavan trik kako biste pripremili najukusniju gibanicu

Savršena gibanica: Trik za vazdušastu pitu bez posebnih sastojaka, samo uradite jednu stvar
Gruzijska gibanica - Copyright Profimedia

Gibanica, čuvena srpska pita, spada među najomiljenija jela, a svaka domaćica ima svoj recept, koji se često razlikuje u sitnim detaljima.

Osnovni sastojci za svaku gibanicu uključuju kore, sir, kajmak, jaja i ulje. Kore se obično umaču u smesu i ređaju u tepsiju. Ali, postoji trik koji vam otkrivamo, a koji će vam pomoći da vaša gibanica bude vazdušasta i da uspe iz prvog pokušaja.

Profimedia
 

Da biste napravili savršenu gibanicu, ne trebate dodavati neobične sastojke. Sve što treba uraditi jeste iseći kore na trake i potom ih umačete u smesu. Nakon toga, gotovu gibanicu prevrnite na četiri šolje kako bi se ohladila naopačke, što će joj pomoći da ostane vazdušasta pod uticajem gravitacije. Ostavite je da se hladi na taj način oko 20 minuta. I to je sve što vam je potrebno da napravite jednu od najukusnijih pita ikada.

Alternativno, možete ostaviti kore cele i umačete ih u smesu, a zatim ih ređati u tepsiju. Važno je napomenuti da ne trebate stavljati koru na dno, već odmah ređati izgužvane kore, jer će se pojedini komadi sira lepo zapeći i dati korici dodatnu aromu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike