Recept dana: Ukusan domaći ratluk od jagoda za povratak u detinjstvo, gotov je za 20 minuta

17.08.2023

07:50

1

Autor: K. B.

Tradicionalni turski domaći slatkiš koji je idealan uz šolju kafe sada može postati deo vaše kulinarske veštine, i to bez značajnog napora

Recept dana: Ukusan domaći ratluk od jagoda za povratak u detinjstvo, gotov je za 20 minuta
Copyright Profimedia

Ovaj desert ne samo da je izuzetno ukusan, već je i lako pripremiti kod kuće. Uz malo pažnje i strpljenja, za veoma kratko vreme možete uživati u ovom aromatičnom i osvežavajućem zadovoljstvu.

Vreme pripreme:

  • Oko 20 minuta (plus vreme hlađenja)

Sastojci:

  • 200 grama jagoda
  • 120 grama šećera u prahu
  • Sok od pola limuna
  • 1,5 kesica želatina (oko 15 grama)
Profimedia
 

Priprema:

1. Usitnite jagode štapnim mikserom ili u blenderu, a zatim ih pomešajte sa želatinom. Ostavite da smesa nabubri.

2. U šerpici kombinujte šećer u prahu i sok od limuna. Dobro promešajte i zagrevajte na vrlo blagoj vatri. Dodajte smesu s jagodama i želatinom.

3. Pazite da mešavina ne proključa. Samo je potrebno da bude topla i da se želatin potpuno otopi. Sklonite šerpicu s ringle.

4. Ostavite smesu da se ohladi, a potom je mutite nekoliko minuta mikserom dok se ne zgusne.

5. Obložite dublju tepsiju pek papirom i prelijte pripremljenu smesu u nju. Stavite tepsiju na hladno mesto ili u frižider da se masa stegne.

6. Nakon nekoliko sati, izvadite ratluk iz tepsije i secite ga na željene oblike, na primer, na kocke.

7. Pre služenja, pospite ratluk šećerom u prahu kako bi dobio dodatni šarm i dekorativni izgled.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike