Savršenstvo u zelenom: Recept za krem od pistaća i predlozi kako da ga iskoristite

26.06.2023

14:40

0

Autor: K. B.

Otkrijte kako da napravite ukusan pistać krem i upotrebite ga na brojne načine u svojoj kuhinji

Savršenstvo u zelenom: Recept za krem od pistaća i predlozi kako da ga iskoristite
Copyright Freepik

Pistaći su mali zeleni plodovi koji su ne samo ukusni, već i veoma korisni u kulinarskom svetu. Njihov bogat ukus i kremasta tekstura čine ih omiljenim sastojkom za pravljenje raznih poslastica. Danas otkrivamo kako napraviti prelep pistać krem i predstavljamo vam nekoliko kreativnih načina na koje ga možete koristiti u kuhinji.

Recept za pistać krem:

Sastojci:

  • 200 g pistaća, oljuštenih
  • 3 kašike meda
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • Prstohvat soli
  • 2 kašike maslinovog ulja

Uputstvo:

1. U blenderu ili seckalici sameljite pistaće dok ne dobijete fini prah. Dodajte med, ekstrakt vanile, so i maslinovo ulje.

2. Blendirajte sve sastojke dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.Prebacite krem u teglu i čuvajte u frižideru.

Pinterest
 

Sada kada imate svoj domaći pistać krem, vreme je da otkrijete razne načine na koje ga možete iskoristiti u kuhinji:

Namaz za hleb i palačinke: Namažite pistać krem na sveže pečen hleb ili palačinke za ukusan doručak ili desert. Dodajte malo iseckanih svežih pistaća za dodatnu teksturu i ukus.

Sastojak u sladoledu: Dodajte ovaj krem u svoj omiljeni sladoledni recept za bogat ukus i kremastu teksturu. Pistać sladoled je omiljeni izbor mnogih ljubitelja slatkiša.

Dodatak kolačima i tortama: Dodajte krem od pistaća u smesu za kolače ili torte kako biste dobili bogatiju i kremastiju teksturu. Takođe ga možete koristiti kao fil između slojeva torte ili kao ukrašavanje na vrhu.

Preliv za voće: Prelijte sveže sečeno voće pistać kremom za osvežavajući i ukusan zdravi desert.

Pistać krema u smutijima: Dodajte kašiku pistać krema u svoje omiljene voćne smuti recepte za dodatnu kremastu teksturu i ukus.

Pistać slatki umak: Ovaj krem može poslužiti kao ukusan slatki umak za posipanje preko palačinki, pudinga, sladoleda ili drugih desertnih poslastica. Dodajte ga kao finalni dodir kako biste svojim desertima dali luksuzni zeleni sjaj i neodoljiv ukus.

Savršen je u slanim jelima: Ne zaboravimo da pistać krem može biti i sjajan dodatak slanim jelima. Dodajte ga u sosove za testeninu, umake za salate ili kao preliv za pečeno meso. Njegov bogat ukus će dodati poseban šarm vašim slanim jelima.

Takođe i u slanim pecivima: Ispunite svoje slane kroasane, perece ili sendviče sa kremom od pistaća za zanimljivu kombinaciju slatkog i slanog ukusa.

Krem od pistaća možete koristiti kao zamenu za druge kremaste namaze, kao što su kikiriki puter ili nutela, u receptima gde želite eksperimentisati sa ukusima.

Sada kada znate kako napraviti savršen krem od pistaća i na koje raznovrsne načine ga možete koristiti, vreme je da se prepustite kulinarskoj mašti i uživate u ovom ukusnom sastojku. Pronađite svoje omiljene recepte i uživajte u zadovoljstvu koje vam pružaju pistaći u svim svojim oblicima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike