Recept dana: Cepkana pita sa sirom i spanaćem je moderna verzija gibanice koju će obožavati i oni koji ne vole promene (VIDEO)
Ako vas neko pita... ovo je ta pita
Ukoliko želite inovaciju kada je reč o gibanici ili piti sa sirom, ovaj recept garantuje punu tepsiju ukusnog uživanja.
A samo treba da pripremite sastojke i da se poigrate.
Ovako počinje kulinarenje sredom:
Vreme pripreme:
oko 40 minuta
Sastojci:
- 1 pakovanje tankih kora za pitu
- 600 g sira (najbolja mešavina sira, sa malo milerama)
- 100 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 5 jaja
- 1 kašičica soli
- 300 g svežeg spanaća ili blitve (4 vezice)
Priprema:
1. Izvucite kore za pitu iz pakovanja i sve zajedno iseckajte poreko da dobijete na froncle.
2. Sve sastojke pomešajte, a zatim sjedinite sa spanaćem i korama, te ih izlijte u pleh.
3. Pitu pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. Kad porumeni i naduje se, gotova je. A kad malo padne kad se ohladi, tad je najukusnija.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari