Recept dana: Pita s povrćem i sirom bez kora koju je isprobalo više od 20 miliona ljudi (VIDEO)
Idealna za doručak ili večeru
Malo vremena i brz životni tempo doneli su neke nove recepture i načine da pripremimo jela.
Danas je mnogo jednostavnijih načina da se spreme takozvane pite bez kora.
Porvće i začini se pomešaju i dodaju im se brašno, jaja i ostale namirnice za testo...
Pita se izlije u tepsiju, ispeče i eto brzinskog jela fantastičnog uskusa.
Vreme pripreme:
- oko 60 minuta
Sastojci:
- 4 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 srednja krompira
- 400 g kupusa
- 1 šargarepa
- 3 zelene paprike
- 1/2 crvene paprike
- 1 kašičica ljute mlevene papričice
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
I još:
- 3 jajeta
- 170 ml mleka
- 170 ml jogurta
- 45 ml ulja
- 2,5 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kesica praška za pecivo
- malo peršuna
- 200 g tvrdog sira
Priprema
1. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa posle minut-dva dodajte sitno seckani krompir. Poklopite i pržite par minuta, a onda dodajte kupus isecečen na trake, kao i rendanu šargarepu i seckanu papriku. Promešajte i poklopite, pa kuvajte dok povrće ne omekša.
2. Začinite i promešajte, poklopite i još kratko kuvajte. U posudi umutite jaja, pa dodajte mleko i jogurt, ulje, brašno, so, biber, prašak za pecivo i peršun.
3. Dobro sjedinite, te pomešajte obe smese. Sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite rendanim sirom. Pecite na 180 °C oko 30-35 minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari