Recept dana: Domaćinska pita sa tri vrste sira - mekana, ukusna i bolja od svake kupovne (VIDEO)

06.09.2022

05:16

0

Autor: Z.A.S.

Za ovu pitu su vam potrebne tri različite vrste sira, tako da možete da ih izaberete po sopstvenom ukusu

Recept dana: Domaćinska pita sa tri vrste sira - mekana, ukusna i bolja od svake kupovne (VIDEO)
Pita sa sirom - Copyright Printscreen/YouTube/Ольга Матвей

Domaćinska pita sa sirom je najbolja pita koju ćete probati. Za nju će vam biti potrebno malo više vremena, ali će svaki zalogaj biti pravi praznik za vaša nepca.

Možda će vam delovati da je komplikovano, ali testo se lako mesi i uspeva svima.

Za ovu pitu su vam potrebne tri različite vrste sira, tako da možete da ih izaberete po sopstvenom ukusu.

Sastojci:

- 250 ml mleka 
- 3 čena belog luka 
- 4 jajeta 
- 30 ml ulja 
- 600 g brašna 
- po 100 g različite vrste tvrdog sira 
- 50-100 g putera

Pixabay
 

Priprema:

Iseckajte beli luk sitno i pomešajte sa malo mleka, zatim ga zagrejte i procedite. Nakon toga dodajte preostalo mleko (sve ukupno 250 ml). Pomešajte u posudi jaja, ulje i mleko, a zatim dodajte brašno. Testo umesite, nauljite ga, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Nakon toga, testo podelite na pet delova. Od dva dela oblikujte loptice, nauljite ih i ostavite sa strane. Vodu stavite da proključa, a u drugu posudu sipajte hladnu vodu i dodajte led. Ostala tri dela razvucite tanko, u obliku pravougaonika, na nauljenoj površini. Isecite na trake svaki pravougaonik, a zatim svaku traku isecite na tri dela. Kuvajte 2 minuta u ključaloj vodi, pa prebacite u ledenu vodu na minuta i stavite da se ocedi.

Profimedia
 

Izrendajte sir i pomešajte, a zatim dodajte suvu mirođiju i sve dobro sjedinite. Nakon toga, uzmite tepsiju i premažite je istopljenim puterom. Od ona 2 testa što ste ostavili sa strane, jedno tanko razvucite i stavite na dno posude. Bogato pospite sirom, prelijte istopljenim puterom, pokrijte kuvanim testom, pa opet sir, prelijte istopljenim puterom, a onda poređajte kuvano testo i tako dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red treba da bude sir. Poslednji deo testa koji ste ostavili sa strane razvucite i stavite preko. Zasecite na par mesta nožem i premažite puterom sobne temeprature. Pecite na 180°C oko 30 minuta. 
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike