Recept dana: Pikantna svinjetina - spolja hrskava, iznutra savršeno mekana, i tako lepo začinjena, baš za prave gurmane (VIDEO)
Mali pikantni zalogaji u kojima ćete uživati
Ukoliko ste ljubitelj hrskave piletine, onda ćete recept za pikantno hrskavo svinjsko meso obožavati.
Meso je spolja hrskavo i začinjeno, a iznutra savršeno mekano i izuzetno ukusno. Najbolje od svega je to što vam za njegovu pripremu uopšte nije potrebno mnogo vremena.
Recept je idealan za ručak ili večeru, a odlično je rešenje ukoliko vam gosti dođu nenajavljeni. Biće oduševljeni i misliće da ste sate proveli u kuhinji.
Vreme pripreme:
- 25 minuta
Sastojci:
- 900 g svinjskog filea
- 50 g kukuruznog skroba
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 5 čenova belog luka
- ljuta papričica (crvena i zelena)
Priprema:
Isecite meso na kockice, a zatim sipajte dve kašike ulja i sirće, pa ga posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte i ostavite ga da odstoji 10-15 minuta. Nakon toga dodajte skrob i sve promešajte.
Isecite ljutu papričitu i propržite je na ulju, zajedno sa seckanim belim lukom. Izvadite papričicu i luk iz tiganja, pa u njemu propržite meso.
Vadite meso na ubrus da se ocedi, a zatim dodajte propržene ljute papričice i luk, pa sve posolite i promešajte.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari