Recept dana: Roštiljske krmenadle iz rerne - sočne, pikantne i idealne za porodični ručak (VIDEO)

03.02.2023

06:48

0

Autor: Z.A.S.

Priprema je brza i jednostavna, a ukus idealan

Recept dana: Roštiljske krmenadle iz rerne - sočne, pikantne i idealne za porodični ručak (VIDEO)
Roštiljske krmenadle iz rerne - Copyright Printscreen/YouTube Island Vibe Cooking

Većina nas obožava meso i maltene ne može da zamisli ručak bez ukusnih šnicli i ostalih specijaliteta koji se pripremaju sa ovim preukusnim proteinom.

Ukoliko ste ljubitelj krmenadli, onda znate da su one savršene kada se pripreme na roštilju, ali neće biti ništa manje ukusne ukoliko ih pripremite na ovaj način.

Stvar je u začinima koje treba dobro da utrljate u meso, a koji će mu prilično poboljšati ukus. Kada meso bude bilo pečeno, premažite ga roštilj sosom i uživajte u savršenom spoju ukusa.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci: 

  • 450 g krmenadli 
  • 1/2 limuna 
  • puter 
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica suvog začina 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • roštilj sos (bbq), po želji
Pixabay
 

Priprema:

Stavite u posudu meso, a zatim ga polutkom od limuna očistite, a sok iscedite. Preko sipajte vodu i dobro ispelite kiselinu. Ovo nije obavezno, ali je, nakon toga, ukus lepši.

Dobro osušite meso i poređajte ga na pleh, a zatim sve začine pomešajte i dobro utrljajte u meso sa obe strane (što više začina - to bolje).

Premažite meso istopljenim puterom i pecite ga oko 20 minuta u rerni na 180 stepeni, a zatim ostavite još 10 minuta da lepo uhvati koricu.

Svaku šniclu premažite roštilj sosom i služite.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike