Spolja hrskavo, a iznutra sočno da sočnije ne može biti: Jedan sastojak će učniti da meso bude baš ovakvo

23.06.2022

12:50

0

Autor: Z.A.S.

Kada sirovo meso, pre pečenja ili prženja, premažete medom, jelo dobija "ljusku" koja je izuzetno ukusna

Spolja hrskavo, a iznutra sočno da sočnije ne može biti: Jedan sastojak će učniti da meso bude baš ovakvo
Meso 1 - Copyright Profimedia

Ljubitelji mesa obožavaju da ga jedu i u prženoj i u pečenoj varijanti. Međutim, ne zna svako da ga pripremi tako da iznutra bude sočno, a spolja hrskavo.

Uglavnom se, pre same pripreme, meso izmarinira, a ovo se posebno odnosi na piletinu, odnosno belo meso, koje je samo po sebi suvo.

Međutim, postoji još jedan trik koji možete da primenite, a rezultatima ćete, verujte nam, biti oduševljeni.

Pexels
 

Naime, sve što treba da uradite jeste da meso premažete medom. I ne brinite, on nikako neće pokvariti ukus mesa, štaviše, samo će mu dati poseban šmek, a ko god ga bude probao će, garantujemo, biti oduševljen.

U čemu je stvar?

Kada sirovo meso, pre pečenja ili prženja, premažete medom, jelo dobija "ljusku" koja je izuzetno ukusna. Prilikom termičke obrade će se, pod uticajem visokih temperatura, pojaviti rumenkasta kora koja će biti i hrskava, dok će unutrašnjost biti apsolutno sočna.

Profimedia
 

Dakle, ukoliko želite da uživate u sočnom, ali i hrskavom mesu, koje pritom ima i poseban ukus, znate šta vam je činiti - jednostavno nabavite teglicu meda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike