Recept dana: Može i bez brašna, prezli i jaja - pohovana piletina na potpuno drugačiji način

03.09.2021

08:08 >> 09:05

0

Autor: D. R.

Isprobajte novi način pripreme omiljenog jela

Recept dana: Može i bez brašna, prezli i jaja - pohovana piletina na potpuno drugačiji način
Printscreen/YouTube, Appetizing.tv-Chicken Recipes

Sumnjamo da postoji osoba koja ne voli pohovanu piletinu. Sada možete da isprobate potpuno novi način pohovanja jer ne morate više da umačete u brašno, jaja, pa prezle.

Pileće filee možete da marinirate u fantastičnom umaku od kisele pavlake, a zatim uvaljate u poseban poh koji ste sami napravili od hleba i belog luka. Ako kao prilog napravite krompir pire ili hrskavi pomfrit dobićete ručak kojem niko neće moći da odoli.

Naš predlog je da sve poslužite sa zelenom salatom i rukolom sa kuglicama od sira.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 200 g kisele pavlake
  • 3 čena belog luka
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 20 ml soja sosa
  • so, biber, začinska paprika
  • 3 tost hleba
  • malo svežeg peršuna
  • 1 kašičica limunove kore

Priprema:

Tost hleb, peršun, limunovu koru, iseckani beli luk izblendirajte. Piletinu izlupajte, a onda pomešajte pavlaku, soja sos, maslinovo ulje i začine.

Prelijte sos preko mesa, pa marinirajte oko sat vremena. Zatim meso uvaljajte u smesu sa hlebom i ređajte na pleh obložen pek papirom.

Pecite na 180°C nekih 25 minuta.

Bon appetit!

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti