![aktuelno](https://24sedam.rs/files/img/aktuelno.png?a=123)
Recept dana: Posna pita sa patlidžanom - bez mešenja testa, gotova očas posla i idealna kao predjelo na slavskoj trpezi (VIDEO)
Bogata povrćem, preukusna i vrlo jednostavna za pripremu
![Recept dana: Posna pita sa patlidžanom - bez mešenja testa, gotova očas posla i idealna kao predjelo na slavskoj trpezi (VIDEO)](/data/images/2023-01-19/382966_posna-pita-sa-patlidzanom_f.jpg?timestamp=1674428400)
Na svakoj slavi, ili proslavi, predjelo je obavezno, pa smo tako sigurni da ćete i sutra, za Svetog Jovana, pripremiti sve kako dolikuje.
S obzirom na to da ove godine trpeza treba da bude posna, jer slava pada u petak, za vas smo spremili predlog predjela kojim će gosti garantovano biti oduševljeni.
Posna pita sa patlidžanom priprema se prilično jednostavno, a ukus je božanstven. U slučaju da želite da bude malo pikantnija, možete da joj dodate i malo ljute papričice.
Sve što je potrebno jeste da umutite testo, a zatim da ga pomešate sa povrćem i sirom.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
Za testo:
- 150 ml vode
- 20 ml maslinovog ulja
- 300 g brašna
- 10 g suvog kvasca
![Recept dana: Posna pita sa patlidžanom - bez mešenja testa, gotova očas posla i idealna kao predjelo na slavskoj trpezi (VIDEO)](/data/images/2022-06-25/300539_profimedia-0580177180_iff.jpg?t=1674130287?t=1674130300739)
Za nadev:
- 1 patlidžan
- 1/2 crnog luka
- 1 manji praziluk
- 1/2 paprike
- 1 čen belog luka
- 1 kašika paradajz paste
![Recept dana: Posna pita sa patlidžanom - bez mešenja testa, gotova očas posla i idealna kao predjelo na slavskoj trpezi (VIDEO)](/data/images/2022-07-04/304581_plavi-patlidzan-1_iff.jpg?t=1674130314?t=1674130329887)
Priprema:
Seckani praziluk i crni luk propržiti, a zatim dodajte patlidžan koji ste prethodno isekli na kocke.
Nakon pet minuta dodajte i seckanu papriku, a zatim posolite i pobiberite. Sve promešajte, a zatim sipajte malo vode, poklopite i ostavite povrće da se izdinsta.
Dodajte vodu, ulje, a zatim posolite i pobiberite, pa sve dobro sjedinite. Zatim postepeno dodajte brašno i sve dobro umutite, a na kraju dodajte kvasac i promešajte.
Dodajte paradajz pastu u povrće i promešajte, a zatim obložite tepsiju pek papirom, malo je nauljite i sipajte pola količine smese za testo, pa preko toga sipajte nadev i pospite rendanim sirom (biljnim).
Preko svega toga sipajte preostalu smesu za testo i pecite oko 35 minta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari