Recept dana: Planinska pita sa feta sirom - spolja hrskava, u ustima se topi, a idealna za svako doba dana (VIDEO)

03.01.2023

07:01

0

Autor: Z.A.S.

Poseban šmek joj daje preliv od istopljenog putera

Recept dana: Planinska pita sa feta sirom - spolja hrskava, u ustima se topi, a idealna za svako doba dana (VIDEO)
Planinska pita sa feta sirom - Copyright Printscreen/YouTube/Fairytale Kitchen with Annie

Ukoliko volite gibanicu, ovu pitu ćete obožavati. Planinska pita prepuna je feta sira, spolja je hrskava, a u ustima se topi.

Za pripremu ove pite nije potrebno da razvlačite kore, već možete da ih kupite, a ukus će biti podjednako fantastičan.

Neće vam biti potrebno ni mnogo vremena za pripremu, a poseban šmek daće joj istopljeni puter kojim se pita preliva pre samog pečenja.

Vreme pipreme:

  • 90 minuta

Sastojci: 

  • 400 g feta sira 
  • 4 jajeta 
  • 80 ml ulja 
  • 400 ml jogurta
  • 1 puna kašika brašna 
  • 10 g praška za pecivo
  • 500 g kora za pitu
Pixabay
 

Za prelivanje: 

  • 2 jajeta 
  • 200 ml mleka
  • 100 g putera
Pixabay
 

Priprema:

Izdrobite sir, a jaja umutite u drugoj činiji, zajedno sa uljem i jogurtom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno sjedinili. Sve promešajte.

U smesu dodajte i izdrobljeni feta sir i ponovo sve promešajte.

Nauljite dobro tepisiju, prečnika 30 cm, a zatim na dno stavite dve kore. Sipajte malo fila, pa stavite preko jednu koru.

Ređajte sve tako, dok ne utrošite sav materijal i pazite da poslednji red bude kora.

Isecite pitu na kocke, a zatim je prelijte istopljenim puterom, pa jajima koja ste prethodno umešali sa mlekom.

Pitu pecite oko sat vremena na 200 stepeni, a zatim je, nakon što se bude ohladila, servirajte.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike