Kako da slavski kolači što duže ostanu sveži? Trikovi koji će vam olakšati njihovo čuvanje

17.11.2022

13:32

0

Autor: Z.A.S.

Nije svejedno da li su od prhkog testa, kremasti ili punjeni

Kako da slavski kolači što duže ostanu sveži? Trikovi koji će vam olakšati njihovo čuvanje
sitni kolači - Copyright Printscreen: YouTube/CooKing

Sezona slava je uveliko u toku, a uskoro nam stižu i praznici. Jednostavno, ovo je doba godine kada najviše spremamo najrazličitije kolače.

Ukoliko spadate u domaćice koje ugoste mnogo gostiju za slavu, verujemo da određenu količinu kolača pripremite i po nekoliko dana unapred, pogotovo ako slavite i drugi i treći dan slave.

U slučaju da imate običaj ovo da radite, verujemo da će vam saveti o čuvanju raznih vrsta kolača biti i više nego korisni.

Evo kako da ih održite svežim čak i nakon slave.

Hrskavi kolačići

Hrskavi kolači nikako ne podnose vlagu, jer ih ona omekšava, a samim tim i gube na hrskavosti. Preporuka za njihovo čuvanje jeste da ih odložite u hermetički zatvorenu posudu i da ih u nju nikako ne stavljate pre nego što se skroz ohlade.

Printscreen/YouTube/Fatto in Casa da Alba
 

Kolači od dizanog, prhkog ili lisnatog testa

Ove kolače je najbolje zamrznuti, ali pre nego što to uradite, ostavite ih oko pola sata u frižideru, pa ih tek onda premestite u zamrzivač. Na taj način ćete očuvati prhkost testa.

Printscreen/YouTube/Słodki Blog
 

Štrudle ili kuglof, keks s punjenjem

Polovinu isečene jabuke ili krišku hleba stavite u posudu, a zatim u tu posudu odložite mekane kolače koje želite da čuvate. Hleb i jabuka deluju kao ovlaživač i produžiće svežinu kolačima.

Pixabay
 

Kremasti kolači

Ovakve kolače ne bi trebalo da držite u frižideru duže od tri dana. Najbolje bi bilo da ih prekrijete masnim/pek papirom, da ih upakujete u kesu ili posudu, a zatim da ih zamrznete. Kada budete planirali da ih poslužite, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i biće kao sveži.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike