Kako da patišpanj uvijete u rolat, a da kora ne popuca? Najiskusnije domaćice koriste ova dva jednostavna trika
Iako spada u poslastice koje je izuzetno jednostavno pripremiti, problem nastane kada dođe vreme da se patišpanj uvije u rolat
Ukoliko spadate u osobe koje obožavaju rolate, torte i kolače čiji osnov je sunđerasta struktura, onda ste veliki ljubitelj patišpanja.
Patišpanj je jedna od najjednostavnijih poslastica i nema domaćice koja ne ume da ga spremi. Ipak, ono oko čega često, nakon glavnog dela pripreme, ispadne problem, jeste momenat kada patišpanj treba uviti u rolat.
A šta se tada dogodi? Ma koliko bili iskusni i ma koliko pažljivo pripremali patišpanj, prilikom uvijanja u rolat, lako može da se dogodi da kora popuca.
Ipak, ne morate biti previše zabrinuti, čak i ako vam se to dešavalo, jer postoje dva načina da rolat uvijete bez pucanja.
Prvo što je potrebno da uradite jeste da pripremite suvu pamučnu krpu, a zatim da na nju stavite komad pek papira koji ćete posuti sa dve-tri kašike šećera. Možete koristiti i samo krpu i postupak je isti - pospite je sa dve-tri kašike šećera. Rolat možete da uvijete i uz pomoć krpe koja je vlažna, ali je bitno da bude dobro isceđena.
Šta je potrebno da uradite?
Pečenu koru okrenete, a papir za pečenje uklonite i zatim umotate rolat. Ostavite ga da odstoji oko 15 minuta, a zatim odmotate koru i premažete je punjenjem po izboru.
Nakon što patišpanj premažete džemom, marmeladom, omiljenim kremom, odnosno filom koji želite, ponovo ga umotajte u rolat i ostavite ga da odstoji u frižideru.
Dekorišite ga po izboru ili ga pospite šećerom u prahu, a zatim ga služite.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari