Kako da napravite prhko testo? Uz ovaj trik ćete ga pripremiti baš kao što to rade pravi profesionalci

21.08.2022

12:09

0

Autor: Z.A.S.

Prhko testo nikako ne smete predugo da mesite

Kako da napravite prhko testo? Uz ovaj trik ćete ga pripremiti baš kao što to rade pravi profesionalci
Prhko testo - Copyright Profimedia

Iskusne domaćice već uveliko znaju šta je prhko testo, ali verujemo da se mnogi još uvek nisu susreli sa njim u kuhinji. Ono je savršena podloga za razne poslastice, a dok ga jedemo osećamo kako krcka.

Kada je njegova priprema u pitanju, može da predstavlja pravi izazov, ali ukoliko ispratite nekoliko jednostavnih saveta, napravićete ga, bez problema, baš kao pravi profesionalci.

Tajna dobrog prhkog testa jeste u tome da ga ne mesite previše, a testo bi trebalo da pečete bez nadeva barem 10-15 minuta na temeperaturi iznad 180 stepeni.

Nakon toga, dodajte nadev i ukoliko je potrebno, nastavite sa pečenjem.

Ovo je recept za najlepše prhko testo.

Sastojci:

- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- 100 g putera
- 1 žumance
- 1/3 šolje mlevenih badema

Pixabay
 

Priprema:

Sipajte bademe zajedno sa šećerom u činiju i dobro promešajte, pa zatim dodajte brašno i ponovo sve dobro promešajte. Dodajte hladan puter iseckan na kockice u suve sastojke i mutite na srednjoj brzini, sve dok ne dobijete mrvičastu smesuu. Ulupajte žumanca viljuškom, pa ih dodajte u testo, sve vreme muteći. Mutite još nekoliko sekundi, da se sastojci povežu, ali nemojte preterivati, jer smesa treba da ostane mrvičasta. Testo odmah razvaljajte ili usitnite u kalup za pečenje i stavite u zamrzivač na 20-30 minuta, a nakon toga ga pecite prema uputstvima s početka teksta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike