Kako da napravite domaći mladi sir? Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a kada ga budete probali, zaboravićete na kupovni (VIDEO)

21.10.2022

12:19

0

Autor: Z.A.S.

Izuzetno je jednostavan za pripremu i nije vam neophodno prethodno iskustvo

Kako da napravite domaći mladi sir? Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a kada ga budete probali, zaboravićete na kupovni (VIDEO)
Domaći mladi sir - Copyright Printscreen/YouTube/Fatto in Casa da Alba

Mlečni proizvodi, poput sireva, sastavni su deo naše ishrane. Domaće sireve kupujemo na pijacama i u svim snabdevenijim marketima, ali isto tako možemo i sami da ih napravimo.

Za domaći mladi sir potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a biće neuporedivno ukusniji od onog kupovnog.

Ne treba da vas brine ako se prvi put upuštate u njegovu pripremu, jer ga je izuzetno jednostavno napraviti. Ispratite nekoliko jednostavnih koraka.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 1 kašičica soli
  • 20 g putera
  • 6 kašika kukuruznog skroba
  • 200 g kačkavalja
Pixabay
 

Priprema:

mleko, so i kukuruzni sirup sipajte u šerpu, pa sve izmešajte i to tako da ne ostanu grudvice, a zatim zagrevajte na umerenoj vatri, uz konstantno mešanje. Pre nego što počne da vri, dodajte puter. Izrendajte kačkavalj, a zatim i njega dodajte u šerpu sa mlekom i mešajte sve vreme, dok ne provri. Kada bude počelo da vri, kuvajte još pola minuta. Smesa treba da se zgusne tako da bude kao puding. Sipajte je u silkonski kalup željene veličine i oblika i ostavite sir preko noći u frižider. Sutradan ga izvadite iz kalupa, a zatim ga secite na parčiće i služite.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike