Istraživanje otkriva: Psihopate često biraju ovu vrstu automobila, da li ste među njima?

09.05.2024

15:56

0

Autor: K. B.

Studija sugeriše da postoji veza između izbora glasnih automobila i određenih karakteristika ličnosti, posebno kod psihopata

Istraživanje otkriva: Psihopate često biraju ovu vrstu automobila, da li ste među njima?
Copyright Profimedia

Profesorka Julie Aitken Schermer sa Vestern univerziteta u Londonu, Ontario, došla je na ideju za istraživanje dok je šetala svog psa blizu kampusa.

Anketa je obuhvatila 529 studenata osnovnih studija, koji su bili pitani o svojim preferencijama vezanim za bučne automobile i da li bi modifikovali svoje automobile kako bi bili glasniji. Pored toga, svaki ispitanik je morao da popuni kratki test ličnosti Dark Tetrad (SD4), dizajniran da prepozna narcizam, sadizam, psihopatiju i makijavelizam.

 

 

Istraživanje je pokazalo snažnu vezu između preferencija za bučne automobile i osobina poput sadizma i psihopatije, umesto očekivanog narcizma. Profesorka Aitken Schermer objašnjava da ovo može ukazivati na bešćutno zanemarivanje tuđih osećanja i zadovoljstvo u izazivanju straha kod drugih ljudi.

 

 

Važno je napomenuti da je studija bila ograničena na studente jednog univerziteta, a rezultati nisu uzeli u obzir mišljenja ljubitelja automobila koji se bave kolekcionarstvom i modifikacijom automobila.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike