Nova taktika lopova: Bacanje limuna, pomorandži ili drugog voća na put

08.05.2024

17:16

0

Autor: K. B.

Iako policija često upozorava na trikove lopova i pruža savete o tome kako da se zaštitite i svoj automobil od njih, izgleda da lopovima ne nedostaje maštovitosti u pronalaženju novih načina

Nova taktika lopova: Bacanje limuna, pomorandži ili drugog voća na put
Copyright Profimedia

Glavni cilj lopova je da zaustave automobil kako bi izvršili pljačku ili bar ukrali nešto iz vozila. Iako su ovakvi incidenti još uvek retki kod nas, globalno gledano, posebno u evropskim zemljama, sve su češći.

Jedan od trikova koji se ističe jeste stvaranje lažnih situacija, poput bacanja voća poput pomorandži i limuna na putu ispred automobila. Ideja je da vozač pregazi voće u kojem su "skriveni" oštri predmeti poput šrafova ili eksera. Kada dođe do probušene gume, vozač će biti primoran da zaustavi automobil kako bi proverio šta se dogodilo.

 

 

Lopovi često koriste ovu zamku na putevima ili ulicama koje nisu toliko prometne, gde je lakše za njih da operišu. Mogu pratiti automobil na kratkoj udaljenosti i sačekati pravi trenutak za pljačku, bilo da je to krađa predmeta iz vozila ili, u ozbiljnijim slučajevima, konfrontacija s vozačem radi iznude novca ili drugih vrednosti. Zato je važno da, kad primetite probušenu gumu i morate da se zaustavite, to uradite na mestima gde ima drugih ljudi.

Prilikom izlaska iz automobila, proverite okolinu i budite oprezni ako primetite sumnjive osobe. Ako se osećate nesigurno, ostanite u vozilu i pozovite policiju. Ovakva preventiva je važna kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu, jer može spriječiti potencijalno opasne situacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike