Viralni fenomen u srcu Floride: Šta se krije iza masovne pojave sunđera za kupanje na krovovima automobila

08.03.2024

15:49

0

Autor: V. I.

Postojale su razne teorije, ali na kraju se razjasnilo o čemu je reč

Viralni fenomen u srcu Floride: Šta se krije iza masovne pojave sunđera za kupanje na krovovima automobila
Copyright Profimedia

U srcu centralne Floride, unutar granica grada koji pulsira brže od samog ritma modernog vremena, zavladala je tajanstvena moda koja je brzo privukla poglede kako domaćih, tako i stranih posmatrača. U gradu Viližes, poznatom po svojoj ekspanziji koja nadmašuje rast metropola poput Los Anđelesa i Njujorka, počeli su da se pojavljuju automobili i golf-vozila s neobičnim dodacima na krovovima i radio-antenama. Ova pojava, u početku zagonetna, izazvala je talas glasina i spekulacija među stanovništvom i tome šta znači.

Priča dobija obrt kada Tora, lokalna drag kraljica, na svom TikToku objavljuje video-snimak koji prikazuje kako se stanovnici tog gradića opskrbljuju sunđerima te ih potom postavljaju na svoja vozila. Video brzo postaje viralan, sakupljajući milione pregleda i podstičući širenje raznih teorija. Jedna od njih sugeriše da su sunđeri zapravo tajni kod za signaliziranje spremnosti na razmenu partnera, inspirisana starim kodom boja koji je koristila LGBT zajednica sedamdesetih godina.

 

 

Međutim, istina iza ovog trenda mnogo je prostija i manje senzacionalna, ali ne manje zanimljiva. Lokalni blog "Inside The Bubble" razotkriva da penzioneri koriste ove neobične znakove kako bi se u gomili istih ili sličnih vozila lakše snašli prilikom potrage za svojim parkiranim automobilom ili golf-vozilima. Sličnost vozila na parkinzima dovodi do toga da mnogi stanovnici posežu za ovim jednostavnim, a ipak genijalnim rešenjem.

Ovaj fenomen, iako možda deluje trivijalno na prvi pogled, ukazuje na složenost ljudske inventivnosti i potrebu za individualizacijom u svakodnevnim situacijama. Kao što putnici koriste posebne oznake na svojim koferima da bi ih lakše prepoznali, stanovnici Viližesa su se poslužili sunđerima i bazenima na svojim vozilima, pretvarajući običnu potrebu za prepoznavanjem u jedinstveni lokalni običaj. Ova priča, sa svim svojim obrtima i tajanstvenošću, odražava kako se u jednom od najdinamičnijih gradova centralne Floride razvila kultura koja je jednako neobična koliko i fascinantna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike