Uklonite rđu sa automobila sami i uštedite novac: Bez varenja, brzo i lako

22.09.2023

17:50

0

Autor: K. B.

Kada rđa počne da se pojavljuje na našem automobilu, to može ozbiljno ugroziti karoseriju vozila, što obično zahteva značajne finansijske izdatke kako biste popravili te delove

Uklonite rđu sa automobila sami i uštedite novac: Bez varenja, brzo i lako
Ilustracija - Copyright Profimedia

Međutim, postoji dobra vest - određeni rđavi delovi mogu se popraviti na jeftin i jednostavan način, a to bez potrebe za varenjem. U slučajevima kada rupe od korozije nisu prevelike, varenje se može izbeći, a umesto toga možete primeniti sledeći postupak.

Prvo, treba pažljivo izbrusiti površinu gde se rđa pojavila, zatim je potrebno naneti auto-git kako biste zagladili površinu. Auto-git će pomoći da se ojača površina i spreči dalje širenje rđe. Nakon što se auto-git osuši, možete prići sledećem koraku - farbanju. Preporučljivo je koristiti odgovarajuću boju za vaš automobil kako biste postigli najbolje rezultate.

Ovaj postupak nije komplikovan i ne zahteva posebne tehničke veštine, što znači da ga većina vozača može obaviti samostalno. Najvažnija stvar je da se otkrije rđa u ranoj fazi i da se odmah preduzmu koraci kako bi se sprečilo njeno širenje. Na ovaj način, možete sačuvati izgled i integritet vašeg automobila, dok istovremeno štedite novac koji biste inače potrošili na skupu popravku ili zamenu rđavih delova na vozilu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike