Porsche izbrisao spomenik Isusu iz reklame: Evo šta su uradili kada su ih zasuli kritikama (VIDEO)

11.08.2023

15:34

0

Autor: K. O.

Mislili su da niko neće primetiti, a podigla se bura

Porsche izbrisao spomenik Isusu iz reklame: Evo šta su uradili kada su ih zasuli kritikama (VIDEO)
porše karera 911 profimedia-0068084378 - Copyright Profimedia

Da mora da se vodi računa o svakom detalju svedoci su ljudi iz Porschea. Pogotovo kada je taj detalj visok 110 metara. 

Naime, nakon što je uočeno da su iz promotivnog videa izbrisali skulpturu, iz Porschea su reagovali i uz izvinjenje video i "popravili".

U pitanju je promotivni video za novi 911 S/T u kojem se u jednom kadru vidi u pozadini Lisabon, ali bez velike skulpture. A kako je skulptura Hrista Kralja s podnožjem visoka čak 110 metara morala bi da bude vidljiva. Na ovo su im pažnju skrenuli brojni gledaoci spota.

 

 

Iako su bile sporne samo nepune dve sekunde nostalgičnog spota posvećenog specijalnoj izvedbi 911-ice, ali i 60. rođendanu modela, ovaj detalj ljudima nije promakao.

Tokom 44. i 45. sekunde vidi se u pozadini pejzaž Lisabona, ali bez lika Isusa Hrista. Isti je digitalno uklonjen, što je naknadno priznao i sam Porsche.

Ubrzo je sve popravljeno uz izvinjenje.

- U premijernoj izvedbi videa proizvedenog u Evropi kip Hrista Kralja (Cristo Rei) je nenamerno izostavljen. Iskreno se izvinjavamo i prepoznajemo negativno raspoloženje koje je ovo prouzrokovalo - pisalo je u saopštenju.

U svakom slučaju, Porscheov potez nije naišao na odobravanje. Gledaoci veruju da su sigurno postojali bolji načini da se napravi verski neutralniji spot, te da je sporan kadar mogao biti izbačen tokom montaže. Brisanje skulpture visoke 28 metara bez postolja koja je zaštitni znak Lisabona nije bilo najpametnija opcija, što je pokazao i epilog u ovom slučaju, piše Index.hr.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike