Lambrorghini slavi 60. rođendan i predstavlja zver od automobila (VIDEO)

05.08.2023

19:02

0

Autor: K. O.

Moćna mašina koja "grize" i van puta

Lambrorghini slavi 60. rođendan i predstavlja zver od automobila (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Kao što je i red za okrugle rođendane, Lamborghini će jubilej proslaviti specijalnim automobilom.

Isti slučaj bio je i 2013. godine povodom 50. rođendana kada je to bio specijalno pripremljeni automobil na osnovi Gallarda pod imenom Egoista. Sad je kao osnova uzet njegov naslednik – model Huracan.

A kako bi stvari dodatno začinili, izabrali su avanturističku izvedbu Sterrato, kojom se vlasnik može uputiti i u offroad vožnju.

Slavljenički model nosi ime Opera Unica, a potpisuje ga Lamborghinijevo odeljenje Ad Personam. Posebnost ovog automobila je spoljašnjost, odnosno način lakiranja koji inspiraciju pronalazi na Sardiniji, plavetnilu njenog mora, ali i nebeskih prostranstava.

U pitanju je ručno rađeno lakiranje u tri sloja čiji finiš nastoji pratiti kristalni efekat zaleđene tečnosti. Prvi sloj boje je Blu Amnis, potom je nanesena nijansa Blu Grifo, a na kraju je završnica urađena nijansom Blu Fedra. Za lakiranje ovog posebnog automobila bilo je potrebno ukupno 370 radnih sati.

I to nije sve jer mat crni finiš dobijaju krov, te pragovi i obrubi blatobrana, a ista nijansa krasi i 19-inčne ratkapne. 

Kada je kabina u pitanju akcenat je stavljen na goli karbon, i to u kombinaciji s kožom u takođe plavoj nijansi imena Blu Delphinus.

I sad jedno posebno iznenađenje. Dok Egoista nije išao u prodaju, ovaj Huracan će se verovatno tamo naći. Za sada se pretpostavlja da će to biti na aukciji i to kao deo serije Sterrata od 1.499 primeraka.

Printscreen/YouTube
 

Podsetimo, zadnji V10 biće proizveden u drugoj polovini iduće godine, baš kada će s trake sići zadnji primerci Urusa bez hibridnog pogona, piše Index.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike