Otkriveno: Marka automobila koja se suočava s najviše kvarova prema istraživanju pouzdanosti u Evropi

15.07.2023

15:52

0

Autor: K. B.

Svake godine Organizacija potrošača i korisnika (OCU) objavljuje izveštaj o pouzdanosti automobila

Otkriveno: Marka automobila koja se suočava s najviše kvarova prema istraživanju pouzdanosti u Evropi
Ilustracija - Copyright Pixabay

Na osnovu najnovijih podataka, možemo saznati koja je marka automobila do sada proglašena kao najnepouzdanija i sa najviše kvarova u Evropi.

Izveštaj o pouzdanosti i kvarovima automobila u Evropi

Istraživanje OCU-a je obuhvatilo 52.430 vozača iz pet evropskih zemalja, a rezultati su pokazali da su azijske marke i dalje na vrhu lestvice pouzdanosti iz godine u godinu. Prema ovom izveštaju, Lexus je proglašen najpouzdanijom markom automobila sa osvojenih 95 bodova, sledi ga Subaru sa 93 boda, dok je Toyota zauzela treće mesto sa 91 bodom. Na četvrtoj poziciji nalazi se Mitsubishi, a iza njega se nalaze Kia, Suzuki, Hyundai, Honda i Mazda.

Pixabay
 

Među evropskim proizvođačima, najbolje rangirana marka prema izveštaju je Seat, koja se nalazi na desetom mestu sa istim brojem bodova kao i Dacia. Škoda, DS, Volkswagen, Smart, Peugeot, Mercedes, BMW i Mini su takođe deo top 20 marki koje se ističu po pouzdanosti. Sa druge strane, na poslednjim pozicijama sa ocenom manjom od 68 bodova nalaze se Lancia, Chevrolet, Jaguar, Land Rover i Alfa Romeo. Prema izveštaju OCU-a, najmanje pouzdana marka automobila s najviše kvarova u Evropi je Tesla, koja je osvojila samo 60 bodova od mogućih 100.

Prema izveštaju OCU-a, najčešći kvarovi koji su zabeleženi u 2022. godini uključuju električne probleme (17 odsto), kvarove u kočionom sistemu (13 odsto), probleme sa elektronikom (8 odsto), upravljanjem i amortizacijom (7 odsto), motorom (8 odsto) i klima uređajem (6 odsto).

Na kraju, OCU ističe da su benzinski hibridi automobili koji se najmanje kvare. U ovoj kategoriji se nalazi deset modela koji su osvojili ocenu pouzdanosti preko 95 bodova. Među njima se izdvajaju Lexus IS iz 2013. godine, Toyota Corolla iz 2018. godine i Toyota RAV4 iz perioda 2013-2018.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike