„Lexus“ uradio test i pokazao koliko je rizično slati SMS-ove tokom vožnje (VIDEO)

08.04.2021

15:05 >> 12:38

0

Autor: Z. A.

Akcija pokazuje da nepažnja na putu može rezultirati tragedijom

„Lexus“ uradio test i pokazao koliko je rizično slati SMS-ove tokom vožnje (VIDEO)
Copyright Lexus

Svi znaju da su slanje SMS-ova i vožnja opasni i ilegalni. Ipak, ljudi to i dalje rade. Kako bi pokazao zašto slanje poruka za upravljačem vozila nije nešto što bi ikada trebalo raditi, „Lexus“ je opremio poseban NX model posebnom oblogom stakala koja može postati neprozirna.

„Lexus“ je postavio oblogu kako bi blokirao vozačev pogled napolje na 4,6 sekundi, što je prosečno vreme potrebno za odgovor na tekstualnu poruku dok ste za upravljačem vozila. Tada su „Lexusovi“ stručnjaci pustili vozače na zatvorenu stazu s preprekama kako bi osetili šta se može dogoditi ako ne gledaju na put. „Lexus“ je dodao prepreke ispred vozila kada je zatamnio prozore. „Lexusova“ akcija pokazuje da nepažnja na putu može rezultirati tragedijom.

Premda se 4,6 sekundi možda ne čini dugim periodom, brzinom od 112 kilometara na sat prešli biste skoro 144 metra ne gledajući put. Dovoljno je pogledati izraze lica vozačica i vozača u vožnji, koji su pre same vožnje priznali da pišu i čitaju poruke, da shvatite koliko je to opasno.

Pogledajte video i još jedanom se uverite koliko je opasno koristiti mobilni u vožnji.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: revijahak.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike