Srbija zavijena u crno zbog Danke! Monstrumi pokazali kako su ubili devojčicu, isplivavaju novi jezivi detalji (FOTO/VIDEO)

05.04.2024

16:32 >> 00:04

0

Cela zemlja se 10 dana, od kada se devojčica iz Bora vodila kao nestala, nadala da će biti pronađena

Srbija zavijena u crno zbog Danke! Monstrumi pokazali kako su ubili devojčicu, isplivavaju novi jezivi detalji (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Tanjug/Facebook

Danka Ilić (2) je ubijena!

Strašne vesti saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Cela zemlja se 10 dana, od kada se devojčica iz Bora vodila kao nestala, nadala da će biti pronađena.

- Policija je uhapsila dvojicu muškaraca i obojica su priznala delo. Reč je o ubistvu male Danke. Sa kakvim mi monstrumima imamo posla. Sad vode do mesta gde su bacili telo - objasnio je predsednik. 

Mala Danka je nestala 26. marta kod Banjskog Polja u Boru. Za njom je bila raspisana i Interpolova žuta poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Rano jutros i austrijska policija je isključila bilo kakvu povezanost dve Rumunke sa snimka iz Beča na kom se vidi devojčica nalik Danki. Ovaj snimak nastao je 30. marta na tramvajskom stajalištu u centru austrijske prestonice.

Kako je tekla potraga za telom malene Danke čitajte u našem blogu:

23.47 - Britanski mediji: Sa kojim slučajem je slična Dankina sudbina

Dejli mejl navodi da Dankino tragično ubistvo ima jezive paralele sa dramom "Nestali", u kojoj glume Džejms Nezbit i Frensis O'Konor, u kojoj dečak nestaje dok je sa porodicom na odmoru u Francuskoj.

23.30 - Detaljna rekonstrukcija jezive smrti male Danke

23.05 - Jurić: Nisam bio optimista

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić rekao je da nakon petog dana, gledajući i na sopstveno iskustvo ćerke Tijane, nije bio optimista po pitanju toga da li će dvogodišnja devojčica biti pronađena živa.

22.00 - Zašto je policija posumnjala da su ubice devojčice bile u beloj „pandi“

Major policije Bojana Otović Pjanović objasnila je zašto je policiji bilo sumnjivo vozilo "panda" u kojem su, kako se kasnije uspostavilo, bili osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice i kako je počinjen zločin.

21.36 - Ključni dokaz u ovom slučaju je fotografija vozila koju je zabeležila kamera za video-nadzor.

Profesor: Telo će brzo pronaći

Prof. dr Radojica Lazić, dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, rekao je u emisiji "Oko" RTS-a da ovakav ishod potrage za dvogodišnjom D. I. nije očekivao. Pretpostavlja da će istražni organi u najkraćem roku pronaći telo deteta.

S obzirom na izneti podatak da su osumnjičeni udarili vozilom devojčicu, a onda njeno onesvešćeno telo prebacili na zadnje sedište preko alata ukazuje na monstruoznost samog čina, rekao je profesor Lazić.

"Ovaj slučaj je potresao celu Srbiju. Imamo razloga da se zabrinemo, treba da povedemo računa o kaznenoj politici i posle svega ovoga nadam se da ćemo doneti određene zaključke kako bismo unapredili neke stvari u ovom našem društvu", istakao je Lazić.

20.15 - Pas Zigi bio na tragu zločina

Potraga za nestalom Dankom Ilić završila se tragično, nakon što je danas saopštena vest da je devojčica ubijena. Za njom je deset dana tragao veliki broj policije, vatrogasaca, žandarmerije, a akciji se priključio i čuveni policijski pas Zigi, koji je je inače penzionisan, ali je ipak doveden u Banjsko polje kako bi olakšao potragu.

19.57 - Nakon što su celu Srbiju zatekle vesti o ubistvu Danke Ilić (2), njeni sugrađani izašli su na ulice Bora i oprostili se od devojčice na poseban način.

19.15 - Oglasio se otac jednog osumnjičenog za ubistvo Danke

19.04 - U dvorištu dvospratne kuće na početku sokaka u selu Luka gde je živeo osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2), nema nikoga. Naši reporteri ušli u dvorište kuće osumnjičenog S.J.

18.17 - Žandarmerija trenutno pretražuje kolibu porodice.

17.48 - Dovedeni psi tragači kod kolibe osumnjičenog S.J.

16.27 - Od kuće do deponije nepuna 4 kilometra

Kako javlja naš reporter sa lica mesta, od kuće u kojoj je Ivana Ilić boravila sa decom, pa do deponije ima nepuna 4 kilometra.

Policija je na licu mesta i pretražuje deponiju, a deonica je sa obe strane zatvorena za saobraćaj.

15.00 - Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obratio se javnosti

On je detaljno rekonstruisao zločin u Banjskom polju.

- Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13.59 - rekao je ministar Gašić.

- Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila "fiat panda", u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13.50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

14,00 - U 15 sati se obraća ministar policije Bratislav Gašić

13.40  - Oglasilo se Tužilaštvo

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

13.30 - Kolike im kazne prete

Vozač koji je usmrtio automobilom malu Danku Ilić (2) mogao bi da dobije do 8 godina zatvora, osim u slučaju da ima elemenata umišljajnog dela koje se kažnjava sa 12 godina, tvrde stručnjaci za 24sedam.

12.15 Oglasio se brat osumnjičenog za Dankino ubistvo

Brat Dejana Dragijevića, Dalibor je u šoku.

- Moj brat je od juče u policiji. Odveli su ga iz kuće, ali ništa ne znam, niko nam nista ne govori! Nadam se i molim Boga da on ne stoji iza ovoga. Čekamo informacije - rekao je brat.

12.10 - Danka je bila živa?

Prema prvim informacijama iz istrage, nezvanično, devojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon što su je dvojica radnika udarila automobilom. Počinioci su bili u pijanom stanju.

12.04 Pretražuje se deponija gde se sumnja da je bačeno telo Danke 

Deponija gde se sumnja da je bačeno telo male Danke Ilić (2) i dalje se pretražuje. Na terenu su četiri bagera, žandarmerija,a stiglo je i policijsko vozilo sa psima tragačima. 

11.28 Ovo su muškarci koji su usmrtili Danku!

Facebook
 

 

S.J. (50) iz sela Luka i D.D. iz Zlota uhapšeni su nakon što je priznali da su službenim kolima usmrtili Danku Ilić (2), a potom njeno telo bacili na divlju deponiju na Starom banjskom putu.

Facebook
 

11.23 Oglasio se deda ubijene devojčice

- Ne znam ništa zvanično, ja sam van sebe, ne znam ni gde mi je ćerka. Ne javlja mi se, čekam samo zvanične vesti, ne mogu da poverujem dok mi ne kažu kako jeste, potpuno sam van sebe - rekao je kroz plač deda ubijene devojčice.

11.14 Radnike Vodovoda odao DNK

Dvojica radnika vodovoda bacila su telo nestale Danke Ilić (2) na divlju deponiju na Starobanjskom putu nakon što su devojčicu udarili kolima ispred dvorišta pojate gde se igrala sa majkom i bratom.

Naime, u službenom vozilu Vodovoda otkriveni su tragovi krvi koji su se ispostavili kao ubijene devojčice.

11.12 Oglasio se MUP o ubistvo Danke Ilić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili su S.J. (1974) i D.D. (1974), obojica iz Bora, zbog sumnje da su ubili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić, navodi se u saopštenju MUP-a.

10.55 Muškarci osumnjičeni za ubistvo male Danke pali na poligrafu, pa priznali zločin

Dva muškarca osumnjičena za ubistvo male Danke Ilić pala su na poligrafu, saznaje 24sedam, a potom su obojica priznali šta su počinili.

10.45 Blokiran prilaz deponiji gde se sumnja da je bačeno telo devojčice

Policijske ekipe blokirale su prilaz deponiji gde je, kako se sumnja, bačeno telo dvogodišnje Danke Ilić za kojom je cela Srbija tragala, ali i Evropa.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

10.35 Otkriveno ko je usmrtio malu Danku

Kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot. Zajedno sa kolegom D.D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora .

10.30 - Tragičan kraj - mala Danka je ubijena

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je saopštio strašne vesti - da je mala Danka (2) ubijena, kao i da su dvojica muškaraca priznala ovo gnusno delo.

8.20 - Srbin iz Beča za 24sedam - poznajem žene sa snimka

 Igor S. Frizer iz Beča kaže da su žene sa snimka njegove mušterije i da je baš juče jedna od njih bila sa devojčicom u salonu. Policiji je ispričao sve što zna o njima, a dete kaže da poznaje još otkad je bila beba.

7.10 - Austrijska policija isključila je bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

Ustupljene fotografije/kosmo.at
 

 

- Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Prethodno je austrijski portal "Kosmo" izvestio da su locirali jednu od žena sa snimka iz Beča na kojem se pojavljuju dve žene sa devojčicom koja liči na nestalu Danku.

Prema navodima "Kosma", žena koju su identifikovali kao Rumunku tvrdi da devojčica sa snimka nije Danka, već njena ćerkica. Ova nova informacija, zajedno sa privatnim fotografijama koje je ustupila portalu, dostavljena je austrijskoj policiji kako bi se dalje istražila situacija.

Ustupljene fotografije/kosmo.at
 

 

Na jednoj od privatnih fotografija koju je dostavila, vidi se žena crne kose, koju "Kosmo" identifikuje kao majku devojčice sa spornog snimka.

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike