Major Otović Pjanović o Dankinom ubistvu: Zašto je policija posumnjala da su ubice devojčice bile u beloj „pandi“

04.04.2024

22:00

0

Već drugog dana utvrđeno je da se belo vozilo „panda“ kretalo tuda, kao i još 16 vozila

Major Otović Pjanović o Dankinom ubistvu: Zašto je policija posumnjala da su ubice devojčice bile u beloj „pandi“
Bojana Otović Pjanović - Copyright RTS printscreen

Major policije Bojana Otović Pjanović objasnila je zašto je policiji bilo sumnjivo vozilo "panda" u kojem su, kako se kasnije uspostavilo, bili osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice i kako je počinjen zločin.

Major policije Bojana Otović Pjanović izjavila je saučešće članovima porodice ubijene devojčice i zahvalila im na saradnji sa policijom.Podsetila je da je istraga paralelno i u kontinuitetu išla u nekoliko pravaca, prenosi RTS.

Već drugog dana utvrđeno je da se belo vozilo „panda“ kretalo tuda, kao i još 16 vozila. Međutim, samo dva vozila su se vratila istim pravcem, među kojima i „panda“.

„Nakon iscrpnog razgovora sa majkom, jer je dete bilo sa njom, ona je zapazila dok je tražila dete, belo ‘panda’ vozilo parkirano u blizini. Konstatovali smo da se radi o vozilu vodovoda“, rekla je major policije.

Devojčica je viđena u periodu 13.45 do 13.52, a vozilo „panda“ je u 13.50 bilo ispred ulaza u kapiju. Devojčica je pre toga viđena na raskrsnici, druga kuća od placa, gde je majka bila s detetom.

Snimak nadzorne kamere
 

„Eliminacijom svih tih vozila koja su išla i izašla, ostalo je sporno vozilo ‘panda’. Nakon zaustavljanja kod ulaza u kapiju, oni sedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, devojčica je bila sa desne strane kolovozne trake, išli su nadole malom brzinom. Udarili su devojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gde je alat, odvezli su je do veštačke deponije“, rekla je Otović Pjanović.

Ističe da su to informacije prema priznanju osumnjičenih, ali i da ima mnogo potvrda zahvaljujući uporednim tehničkim metodama koje su vršene, na osnovu dži-pi-esa i njihovih telfonskih uređaja. Dva dana nakon toga telo su premestili, rekla je Otović Pjanović.

„I dalje se traži telo, videćemo u kakvom je stanju“, rekla je Otović Pjanović.

Rekla je da je Više javno tužilaštvo u Zaječaru donelo rešenje o zadržavanju osumnjičenih.

Osumnjičeni S. J. i D. D. su pošto su stavili telo u gepek krenuli niz ulicu. Otac je pitao da li su videli dete, odgovorioli su da nisu.

Istog dana na poziv direktora S. J. je učestvoao u pretrazi terena, dodala je ona.

Navodi da se u subotu uveče pojavljuje snimak devojčice u Beču i da su se ponadali da je to devojčica iz Bora.

24sedam
 

„Radili smo na prikupljanju informacija, svaka odluka se razmatrala u više navrata i da li snimak treba da se pusti u javnost“, rekla je Otović Pjanović.

Ponavlja da je istraga bila dinamična.

„Radili smo rekoinstrukciju u više navrata, to će potvrditi rođaci“, dodaje ona.

Govoreći o poligrafu, major policije je rekla da je suština da kada kažemo da neko nije prošao poligraf, to znači da je na jendo od kritičnih pitanja ostavio reakciju, i to onda bude smernica za preduzimanje preistražnih mera i radnji.

Podsećamo, Danka Ilić nestala je 26. marta ispred porodične kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora. Istog dana pokrenuta je masovna potraga u kojoj su u prvom momentu učestvovali i građani.

Ministar policije Bratislav Gašić saopštio je danas na konferenciji za medije da su za smrt osumnjičena dvojica zaposlenih u borskom vodovodu, koji se sumnjiče da su službenim automobilom udarili devojčicu u blizini kuće, potom je stavili u gepek i bacili na divlju deponiju.

Obojica osumnjičenih su priznala, ali telo i dalje nije pronađeno. Kako je rekao Gašić, postoje informacije da se jedan od njih 28. marta vratio na deponiju i pomerio telo. Dodao je da inspektori proveravaju ove navode, jer se osumnjičeni trenutno međusobno optužuju.

Najnovije vesti u vezi sa ubistvom Danke Ilić pročitajte u našem blogu u kom pratimo situaciju iz minuta u minut.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike