Pas Zigi bio na tragu zločina: Došao do puta gde je Danka bila poslednji put i uradio ovo! (FOTO)

04.04.2024

20:14

0

Zigi je učestvovao u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji

Pas Zigi bio na tragu zločina: Došao do puta gde je Danka bila poslednji put i uradio ovo! (FOTO)
Copyright Foto: MUP

Potraga za nestalom Dankom Ilić završila se tragično, nakon što je danas saopštena vest da je devojčica ubijena. Za njom je deset dana tragao veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije, a akciji se priključio i čuveni policijski pas Zigi, koji je je inače penzionisan, ali je ipak doveden u Banjsko Polje kako bi olakšao potragu.

Pas Zigi je bio na tragu zločina.

On je doveden u Banjsko Polje i krenuo je u potragu. Došao je do puta gde je Danku automobilom udario D. D., dok je na mestu suvozača bio njegov kolega S. J.

Tada je stao i zalajao ,ukazujući da je tu poslednji put bila Danka.

Belgijski ovčar Zigi, star devet godina, obučen je i osposobljen za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru. Prošao je osnovnu obuku iz poslušnosti, kao i osnovnu obuku za spasavanje i pretragu lica.

Foto: MUP
 

 

Zigi je učestvovao u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji.

 

 

Podsetimo, kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

- S. J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fijat panda” u Ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D. D., telo devojčice stavio je u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na Starobanjskom putu kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

S. J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a D. D. pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta u 13:52, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

- S. J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu, usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta u 13.45 u Banjskom Polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se izgubio svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Najnovije informacije u vezi sa ubistvom Danke Ilić pročitajte u našem blogu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike