Rekonstrukcija jezive smrti male Danke: Kobnih 10 minuta od nestanka do ubistva!

04.04.2024

23:29

0

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za devojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena

Rekonstrukcija jezive smrti male Danke: Kobnih 10 minuta od nestanka do ubistva!
Copyright 24sedam/Google map/Facebook

Nakon deset dana potrage za devojčicom Dankom Ilić, danas je objavljeno da je ubijena.

Devojčica iz Bora nestala je 26. marta u  Banksom polju kod Bora, a za njom su cela Srbija, region i Evropa tragali danima.

Iako su svi verovali da postoji šansa da je devojčica još uvek živa, predsednik Republike Srbije Aleksandra Vučić saopštio je jutros da je devojčica ubijena i da su uhapšena dvojica osumnjičenih.

Kasnije se na konferenciji za novinare obratio i Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je saopštio detalje istrage.

Majka Ivana dovodi decu na imanje

U utorak 26. marta, Ivana Ilić oko 13.10 na imanje u Banjsko polje dovodi decu. Oni su iz Bora stigli kolima kako bi se deca igrala u prirodi i na lepom vremenu.

Printskrin/facebook
 

U dvorištu kuće deca su se igrala, a majka je napravila nekoliko fotografija koje je slala svom mužu.

Osumnjičeni stigli službenim vozilom

Dok su se deca igrala u dvorištu, osumnjičeni za Dankino ubistvo D.D. i S.J, radnici JKP Vodovoda, stigli su službenim kolima u Banjsko polje.

Facebook Instagram printscreen Društvene mreže
 

Oni su došli oko 13.20 kako bi rpoverili šahtu.

Dva minuta nakon toga Ivana svom suprugu Milošu šalje fotografije dece.

Nakon toga, stariji sin joj je zatražio vodu koja je bila u automobilu. Ona odlazi da uzme vodu i kada se vratila shvata da devojčice nema u dvorištu.

Pokušavala je 20 minuta sama da nađe Danku, a onda je u 13.41 pozvala supruga i obavestila ga da im je ćerka nestala.

Desetak minuta kasnije, Ivana koja sve vreme traži ćerku, videla je beli auto "fijat panda" u kom su bili S.J. i D.D.

Trenutak kada su udarili Danku

Oni su se između 13.50 i 13.52 zaustavili autom ispred kapije porodice Ilić, a u policiji su ispričali da su tu stali zbog potrebe za toaletom.

Policija je saopštila da su dete udarili na 30 metara od mesta zaustavljanja. Tada je automobilom upravljao D.D, dok je drugi osumnjičeni S.J. bio na mestu suvozača.

24sedam/Ivan Pavlović
 

S.J. je tada izašao iz auta i telo male Danke stavio u zadnji deo vozila preko alata i mašina, a zatim se vratio u auto i oni su nastavili da se voze.

Tokom vožnje su se dogovorili da telo negde bace.

Otac i policija stižu u selo

Nakon 15 minuta od poziva supruge, oko 13.55 sa kolegama u Banjsko polje stigao je i Dankin otac Miloš. Prilikom dolaska sreo je automobil "Fijat panda", zaustavio ga, a u njemu su bili S.J. i D.D.. On ih je pitao da li su možda videli devojčicu.

Instagram printscreen
 

Iako je u tom trenutku telo deteta bilo u vozilu, oni su odgovorili da nisu, a zatim su nastavili put.
Nekoliko minuta kasnije u Banjsko Polje stiže i policija i kreće se u potragu za malom Dankom.

Telo bacili na deponiju

U vreme kada policija započinje pretragu terena, osumnjičeni kreću kolima Starobanjskim putem i stižu do lokalne deponije, gde su se zadržali minut i 49 sekundi. S.J. je uzeo telo deteta iz auta, a zatim ga je bacio na bedem na kom je bila gomila smeća.

RINA
 

Za to vreme D.D. stoji kod auta i dežura da neko ne naiđe.

24sedam
 

Policija sve vreme nastavlja da češća teren, a u potragu za devojčicom uključili su se i građani.
Među njima je bio i osumnjičeni S.J. koji je u Banjsko Polje došao i priključio se akciji, nakon što ga je pozvao direktor JKP Vodovod.

Aktivira se sistem "Pronađi me"

u 18.57  prvi put u Srbiji aktivira se aplikacija "Pronađi me". Građanima stižu sms poruke, programi su prekidani da bi se građani obavestili o nestanku, obaveštenja su bila i na radiju, auto-putevima.

24sedam/Ivan Pavlović
 

Narednih deset dana policija, spasilačke službe i vatrogasci pretražuju teren u Banjskom Polju i okolini u potrazi za devojčicom.

MUP
 

Podsetimo, mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom. Ministar policije je na konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dete nestalo.

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za devojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike