Četiri dana ležao u mrtvačnici, a u kovid bolnici sinu govorili da je „deda dobro“

07.05.2021

19:20

3

Autor: M.Vu

- Deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika - rečenica je koju je preko telefona svakoga dana dobijao Zoran Ilić iz Lebana

Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi)

– Deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika – rečenica je koju je preko telefona svakoga dana dobijao Zoran Ilić iz Lebana koji se u kovid bolnici interesovao za stanje svoga oca Vlade Ilića (88), a istu rečenicu slušao je i u poslednja četiri dana, kada je deda već bio mrtav, a mrtvozornici uzalud čekali da porodica pruzme telo pokojnika.

Pokojni Vlada Ilić smešten je u Kovid bolnicu 4. aprila ove godine jer je bio zaražen korona virusom, sa temperaturom od 38 stepeni i sa niskom saturacijom. Pored toga, bio je nepokretan i bez jedne noge.

– Smestili su ga na Odeljenju, kako su ga izgovarali – kovid-psihijatrija i rekli mi da se o njegovom stanju obaveštavam putem telefona. Svakoga dana sam zvao na broj:252-500 i tražio da me spoje sa kovid-psihijatrijom. Otuda bi mi se, posle kraćeg čekanja, javljao uvek ženski glas, a samo jednom muški. Uvek je odgovor glasio u smislu: Deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika – priča za JuGmediu Zoran Ilić.

Međutim, u sredu, 28.aprila, Zoranova supruga je na fiksnom telefonu primila poziv policije.

– Pošto smo se mi u Lebane doselili iz Klajića, policijac je pitao moju suprugu da li znamo nekog u Klajiću po imenu Vlada Ilić, a kada je ona pitala zašto je to pita, policajac je odgovorio da je moj otac umro pre četiri dana i da iz bolničke kapele ne mogu da dođu do njegove porodice. Kada sam to čuo od supruge bio sam u šoku, a šok je prerastao u bes jer to, praktično, znači da sam ja sve vreme dobijao lažne informacije od medicinskog osoblja sa odeljnja kovid-psihijatrija – ogorčen je sagovornik.

Telo je preuzeo istoga dana i oca sahranio sutradan.

-Zamislite, četiri dana je telo mog oca bilo u kapeli, a mene su u ta četiri dana obmanjivali da mi je otac živ i da je dobro – čudi se sin pokojnika.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević je za ovaj slučaj prvi put čuo od novinara JuGmedie, jer se Ilić nikome nije žalio, nikoga nije prijavio. Čeka, kaže, da dobije smrtovnicu.

Dimitrijević je u međuvremnu kontaktirao telefonom Zorana Ilića.

Pročitajte još:

– Dogovorili smo da dođe kod mene jer ja primam svakog ko izrazi želju da iznese problem. U međuvremnu ispitujemo ono što je vama kazao, a kada i od njega lično čujem, formiraćemo komisiju da slučaj detaljno ispitamo. Znate, nema boga da je neko pogrešio a da ne ostane kažnjen, ali, takođe, ne mogu nikoga da prozivam bez validnih dokaza. Moraćemo da vidmo gde su ti pozivi završavali, ko je davao informacije. Malo me čudi to što su različite osobe preko telefona izgovarale istu ili sličnu rečenicu – kaže Dimitrijević.

Na umrlici piše da je Vlada Ilić umro 24., a sahranjen 29.aprila. Njegov sin priča još da je za usluge kupanja i presvlačenja oca u kapeli platio 6.000 dinara i još 2.000 za plastičnu kesu. Priča da je tražio račun ali da nije dobio.

– Ako hoćeš račun, onda ga teraj kući, sam ga kupaj i oblači. Takav sam odgovor dobio – tvrdi

Dimitrijević ističe da takve usluge Bolnica ne naplaćuje i da će i taj slučaj ispitati. Inače, Leskovac je jedan od retkih gradova i Srbiji koji nema gradsku kapelu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (3)

Comments(3)

  1. evica kaže:

    E pa dobro je sto ih je Vucic nagradio, sto ne obavljaju svoj posao kako treba, kao da smo im mi birali zanimanje

  2. Slobodanka kaže:

    Sram neka bude to zdravstveno osoblje za nemar u toj bolnici i trebaju ostati bez posla pa neka mole za pomoć!

  3. Slobodanka kaže:

    Niko neće odgovarati u toj bolnici to je sigurno, istraga je samo gubljenje vremene i bacanje prašine u oči jadnom sinu i ostalima nama ožalošćenima, samo otkaz i oduzimanje licenci je rešenje! Uvezite zdravstveno osoblje iz Kine koje nije bahato!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti