"Arivederči, Italija!" Lanac picerija "Dominos" nije uspeo da pridobije kupce u zemlji gde je pica rođena

09.08.2022

20:31

0

Izlazak kompanije iz Italije dočekan je odobravanjem na Tviteru, gde su korisnici ismevali "Dominos" što je uopšte pokušao da nađe uporište u domovini pice

"Arivederči, Italija!" Lanac picerija "Dominos" nije uspeo da pridobije kupce u zemlji gde je pica rođena
Snimak ekrana 2022-08-09 202234 - Copyright Printscreen/YouTube/ Tatum

Samo sedam godina nakon što je debitovao u Milanu, američki lanac picerija "Dominos" napušta Italiju pošto nije uspeo da pridobije lokalne kupce.

Ovaj gigant na tržištu brze hrane zatvorio je i poslednju od svojih 29 prodavnica na Apeninskom poluostrvu nakon borbe da se pozicionira u toj zemlji, koja je pokazala da je teško pridobiti domaće stanovništvo, izveštava "Blumberg".

Izlazak kompanije iz Italije dočekan je odobravanjem na Tviteru, gde su korisnici ismevali "Dominos" što je uopšte pokušao da nađe uporište u domovini pice.

"Dominos" je stigao u Italiju 2015. godine, kada je već imao više od 12.000 lokala širom sveta. Planirao je da pridobije kupce „čisto italijanskim“ sastojcima, uključujući „100-postotni paradajz sos i mocarelu, i proizvode poput pršute iz Parme, gorgonzole, sira 'grana padano' i mocarele od bivoljeg mleka iz Kampanije“.

Planove kompanije da "upeca" Italijane dostavom pice raspršila je pandemija, pošto su se i domaće picerije masovno okrenule isporukama na adresu naručioca zbog mera ograničenja koje su zatvorile lokale.

U prošlogodišnjem izveštaju o poslovanju, kompanija nadležna za italijansku franšizu "Dominosa" navela je kao jedan od uzroka svojih loših rezultata značajno povećan nivo konkurencije na tržištu dostave hrane, preneo je "Blumberg".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike