Za dve godine 200 novih meštana u Bačkom Petrovom Selu: Mladi parovi uživaju u novim domovima! (FOTO)

01.02.2023

08:25

0

Autor: M.M.

Ovo selo nalazi se između Novog Sada i Bečeja

Za dve godine 200 novih meštana u Bačkom Petrovom Selu: Mladi parovi uživaju u novim domovima! (FOTO)
Copyright YouTube/RTS

Strahinja i Čila Zlatić, agroekonomista i profesorka mađarskog jezika, među prvima su se prijavili za kuću na selu. Oni su odabrali Bačko Petrovo Selo Između Novog Sada i Bečeja, a sredili su je po svom ukusu.

- Ova kuća mi se baš svidela zbog rasporeda prostorija. Ja sam je prilagodio sebi. Napravio sam mušku sobu, teretanu, da se okupimo i igramo bilijar - kaže Strahinja.

Njegova supruga Čila dodaje da im selo odgovara jer je sada dobilo i jaslice, te će njihov sinčić Matija, a i beba na putu imati mogućnost da koriste.

Printscreen/RTS
 

- Blizu nam je Bečej, ni Novi Sad nije tako daleko. Nadam se da će i sinovima biti sve u redu i da će voleti selo. Puno nam znači i što u selu imamo jaslice, pošto ima puno dece. Tako da je i to super i zbog našeg sina - dodaje Čila.

Prekoputa Zlatića nove komšije, porodica Bagljaš još sređuje kuću.

- Tri meseca smo već ovde. Sada smo dobili kuću od Ministarstva. Imamo planove da držimo i neke životinje i da uradimo baštu. Došli smo iz Bečeja u rodno selo moje supruge - navodi Kristijan Bagljaš.

- Došli smo da živimo sami, da se osamostalimo. Ovde će biti dobro za našu decu, jer u okolini ima puno dece. Tu su i vrtić i škola - dodaje njegova supruga Emeš.

Printscreen/RTS
 

Svakodnevno za program dodele seoskih kuća stigne oko 15 prijava.

- Ovo je sada poruka mladim ljudima - slobodno, hrabro, tražite kuće u svom okruženju gde vama odgovara i pokušajte da se osamostaljujete. Sigurno ćete biti srećniji. Vrlo jasno, koliko god bude ovakvih zahteva mladih ljudi širom Srbija država će izdvajati toliko novca -  poručuje Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

Najviše kuća useljeno je u opštini Bačka Palanka, ali se traže i u rubnim delovima Srbije, Baču, Srpskoj Crnji, Dimitrovgradu... A kuća ima oko 150.000 praznih širom Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike