"Čim sam videla uniformu, znala sam šta hoću da budem": Jovana je još kao dete izabrala svoj put, a već je postala policajka godine! (FOTO)

22.02.2023

19:00

4

Milojevićeva navodi da dobrog policajca ističe svesno, pouzdano i požrtvovano obavljanje posla

"Čim sam videla uniformu, znala sam šta hoću da budem": Jovana je još kao dete izabrala svoj put, a već je postala policajka godine! (FOTO)
Jovana Milojević - Copyright Privatna arhiva

"Kada ste mlad policajac, na samom početku karijere, jeste donekle teško, dok ne pokažete svoje kvalitete", rekla je za 24sedam Jovana Milojević, policijska službenica PS Stari grad, koja je za 2022. dobila nagradu "Policajac godine" isključivo zbog svog požrtvovanog i profesionalnog rada.

Da neki ljudi od malih nogu znaju čime će se baviti kada porastu, potvđuje i činjenica da je Milojevićeva još u detinjstvu videla sebe kao kriminalističkog inspektora, što ju je i navelo da upiše studije na Kriminalističko-policijskom univerzitetu. 

MUP
 

- Već pri prvom susretu sa uniformom i predmetima o policijskom poslu bila sam sigurna da želim da postanem policajac, zbog čega sam posle studija zasnovala radni odnos kao uniformisani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova u Policijskoj stanici Stari grad - priseća se ona za 24sedam.

Iako je naša sagovornica rad u Policijskoj stanici Stari grad započela pre samo tri godine, već može da se pohvali nagradom "Policajac godine"

Privatna arhiva
 

- Na osnovu rezultata analize komisije formirane u okviru Policijske stanice Stari grad utvrđeno je da smo dvojica mojih kolega i ja svojom posvećenošću, zakonitim i profesionalnim radom ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj godini u očuvanju javne bezbednosti na opštini Stari grad - kaže ova policajka. 

"Interventnu jedinicu čine samo najspremniji policajci"

MUP
 

Osim svakodnevnih poslova i zadataka koje Milojevićeva obavlja kao oficir policije, ona je i pripadnik Interventne policije u PS Stari grad. 

- Tu jedinicu čine odabrani i najspremniji policijski službenici. Jedinica se angažuje kada postoji rizik od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, prilikom obezbeđenja sportskih manifestacija i javnih okupljanja kojih na teritoriji Policijske stanice Stari grad ima veoma često, ispred objekata od vitalnog značaja za Republiku Srbiju - navela je policajka za 24sedam

Rame uz rame sa svim kolegama

MUP Srbije
 

Na pitanje da li je nekada bila diskriminisana od strane svojih kolega zbog toga što je policajka, naša sagovornica napominje da nije, jer je kolege smatraju ravnopravnom sa njima, te se u određenim situacijama, kako dodaje, ponašaju i veoma zaštitnički. 

Takođe, Milojevićeva navodi da biti policajac nije nimalo lak posao, naročito na početku karijere. 

Privatna arhiva
 

- Kada ste mlad policajac, na samom početku karijere, jeste donekle teško, dok ne pokažete svoje kvalitete, kao i to da ste ravnopravni i da možete da obavljate policijske poslove rame uz rame sa svojim kolegama - objasnila je naša sagovornica. 

Šta je "dobar policajac"? 

Milojevićeva navodi da dobrog policajca ističe svesno, pouzdano i požrtvovano obavljanje posla. 

- Dobrog policajca odlikuju poštenje i posvećenost prema svom poslu i zadacima koje obavlja u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, ostvarujući zapažene rezultate - zaključila je Jovana Milojević za 24sedam

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike