Jeziv vandalizam u Batajnici: Dvojica maloletnika demolirala i zapalila BG voz! (VIDEO)

19.04.2024

17:20

0

Protiv njih će biti podnete krivične prijave

Jeziv vandalizam u Batajnici: Dvojica maloletnika demolirala i zapalila BG voz! (VIDEO)
Voz - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Beogradska policija uhapsila je danas tinejdžera starosti 16 godina koji je izazvao požar u četvrtak uveče u jednom od vagona BG voza u Batajnici, koji saobraća na relaciji od ovog beogradskog naselja do Ovče.

Kako je saopšteno u MUP, sumnja se da su u sredu on i njegov drug napravili incident u vozu. Protiv njih će biti podnete krivične prijave.

Vatrena stihija u četvrtak oko 21 sat zahvatila je jedan od vagona u BG vozu koji saobraća od Ovče do Batajnice. Zaposleni su primetili plamen koji se brzo proširio, a srećom niko nije povređen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Policija je uzela snimke sa sigurnosnih kamera u vozu kako bi utvrdila kako je zapaljen vagon BG voza. Beogradska policija je u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva uspela da otkrije da je za sve kriv tinejdžer.

- Protiv šesnaestogodišnjaka biće podnete krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti. Sumnja se da je on sa još jednim šesnaestogodišnjakom 17. aprila u vozu na istoj liniji, polomio sedišta i prozore, a potom delove sedišta izbacio kroz prozor. Protiv obojice će biti podnete krivične prijave za krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari - saopštili su u MUP.

Direktor "Srbijavoza" Ivan Bulajić, oglasio se iste večeri kada je izgoreo vagon i kako je rekao u četvrtak uveče već je bilo sprečeno izazivanje požara u drugom vozu.

- Neko je sebi dao zapravo da ugrozi živote naših zaposlenih i putnika podmetanjem požara. Šteta je ogromna. Meni je sve ovo neshvatljivo jer je iste večeri na drugom vozu pokušano podmetanje požara, ali je to srećom sprečeno - rekao je Bulajić.

Vatrogasci su dobili poziv u četvrtak oko 21 čas, a na teren je ubrzo stigla ekipa iz Batajnice. Međutim, zbog velikog plamena njima su u pomoć pristigle i kolege iz Zemuna i Voždovca sa cisternom. Nakon pola sata oni su uspeli da lokalizuju plamen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike