Muškarac se slučajno ubio u kući! Napravio bombu jer se plašio napada Rusa, pa se razneo

30.05.2024

11:51

0

Komšije su se uznemirile kad su čule eksploziju

Muškarac se slučajno ubio u kući! Napravio bombu jer se plašio napada Rusa, pa se razneo
Rumunska policija - Copyright Profimedia

Muškarac (44) iz Feteštija u Rumuniji poginuo je u svom domu nakon što je slučajno aktivirao bombu koju je sam napravio, navodno iz straha od ruskog napada na njegovu zemlju.

Do eksplozije ručno izrađene bombe došlo je u sredu, a ona je bila toliko snažna da su je čule komšije, koje su odmah pozvale policiju i izašle napolje da vide šta se dešava.

Ubrzo su primetile crni dim iznad kuće njihovog komšije i potrčale da vide šta se dogodilo. U kući su zatekle strašan prizor: muškarac je ležao na podu mrtav, sa brojnim povredama od gelera po telu.

Hitna pomoć, vatrogasci i policija brzo su stigli, ali muškarcu nije bilo spasa.

Specijalne jedinice su temeljno pretražile kuću u potrazi za drugim eksplozivnim napravama ili municijom.

Komšije su, uplašene, napustile naselje dok je policija proveravala bezbednost područja. Saopšteno je da su pronađeni pirotehnička sredstva i municija, kao i da su uklonjeni i poslati na dalju analizu.

Vest da je muškarac sam napravio bombu nije iznenadila njegove najbliže rođake. Rekli su da je odmalena voleo da eksperimentiše i pravi različite svetlosne instalacije, kao što su one "u obliku životinja ili Ajfelovog tornja".

Njegov otac je izjavio da je sin napravio eksplozivnu napravu iz straha od ruskog napada. Dodao je da je njegov sin uvek gajio interesovanje za metale i hemikalije, ali je ipak odlučio da postane berberin.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike