Ukrajina se ustremila na Krim! Izvedeno nekoliko sinhronizovanih napada, dok su letele rakete, uhapšeni teroristi (VIDEO)

30.05.2024

10:29

0

Prijavljeno je više eksplozija, a osim letećih uništena su i dva pomorska drona

Ukrajina se ustremila na Krim! Izvedeno nekoliko sinhronizovanih napada, dok su letele rakete, uhapšeni teroristi (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/PStyle0ne1

Ukrajinske specijalne snage Glavne obaveštajne uprave (HUR) su, prema izvorima, napale dva ruska čamca KC-701 klase "tuna" koristeći morske dronove "magura V5".

Iz HUR-a su za "Kijev post" potvrdili da su pogođena dva čamca, verovatno klase "tuna". Ove čamce ruske bezbednosne snage koriste za operacije, dok ih oligarsi bliski predsedniku Vladimiru Putinu izvoze kada idu na pecanje, zbog čega su dobili nadimak "Putinovi čamci".

Tokom noći na Krimu je prijavljeno više eksplozija.

 

 

Telegram kanali su objavili da su ruske specijalne službe oko 2.30 obustavile saobraćaj preko Kerčkog mosta (poznatijeg kao Krimski most).

Stanovnici Kerča prijavili su oko 10 eksplozija nad gradom.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su njihovi protivvazdušni sistemi uništili osam taktičkih projektila iznad Azovskog mora i presreli osam dronova iznad Crnog mora u blizini obale Krima.

Takođe su oborili osam raketa ATACMS iznad Krima i osam ukrajinskih dronova iznad Crnog mora, kao i presreli dva ukrajinska pomorska drona u blizini Krima.

 

 

Snage bezbednosti Rusije sprečile su seriju terorističkih napada na železničke objekte na Krimu, koje je pripremilo petorica lokalnih stanovnika koje je regrutovala ukrajinska vojna obaveštajna služba, a jedan od njih je poginuo dok je iznosio eksploziv iz skrovišta, saopštio je ruski FSB.

Savetnik lidera Krima Oleg Krjučkov izjavio je da su dva trajekta i železnička pruga oštećeni usled delovanja ruske PVO u lučkom gradu Kerču, ali nije bilo povređenih među mornarima i civilima. Nakon procene štete, trajekti će nastaviti saobraćaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike