Recept dana: Karamelizovane banane sa cimetom, orasima i bademima za sladak početak dana

26.02.2021

07:08 >> 15:56

0

Autor: Z. A.

One su praznik za palačinke, vafle i prženice

Recept dana: Karamelizovane banane sa cimetom, orasima i bademima za sladak početak dana
Copyright Profimedia

Pržene banane možete da jedete samostalno, ali odlično se slažu i s kuglom sladoleda ili grčkim jogurtom, s palačinkama i vaflama. Možete ih poslužiti i na palačinkama ili tostu. Spolja su karamelizovanene, a iznutra meke i slatke.

Koristite zrele banane, ali ne prezrele. Banane prženjem omekšaju, pa bi zrele banane postale preterano kašaste. Vreme pripreme je deset minuta, a ova količina dovoljna je za dve do četiri porcije.

Sastojci:

  • 2 banane izrezane po želji
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 kašika maslaca
  • 2 kašike meda
  • 50 oraha
  • 50 g badema

Priprema:

1. U tiganju na srednje jakoj vatri mešajte cimet, maslac i med dok se ne otope i ne sjedine.

2. Dodajte kriške banane i pržite ih četiri minuta dok ne počnu da se karamelizuju i ne poprime zlatnosmeđu boju. Po potrebi prilagodite temperaturu i vreme kuvanja kako banane ne bi izgorele.

3. Preokrenite sve komade banane i pržite ih još četiri minuta dok druga strana ne porumeni.

4. Stavite ih odmah na tačir, pospite listićima oraha i badema, a možete i uz kuglu sladoleda, jogurt, palačinke, vafle ili prženice….

Bon appetit!

možete da pripremite i

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike