Recept dana: Karamelizovane banane sa cimetom, orasima i bademima za sladak početak dana
One su praznik za palačinke, vafle i prženice
Pržene banane možete da jedete samostalno, ali odlično se slažu i s kuglom sladoleda ili grčkim jogurtom, s palačinkama i vaflama. Možete ih poslužiti i na palačinkama ili tostu. Spolja su karamelizovanene, a iznutra meke i slatke.
Koristite zrele banane, ali ne prezrele. Banane prženjem omekšaju, pa bi zrele banane postale preterano kašaste. Vreme pripreme je deset minuta, a ova količina dovoljna je za dve do četiri porcije.
Sastojci:
- 2 banane izrezane po želji
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašika maslaca
- 2 kašike meda
- 50 oraha
- 50 g badema
Priprema:
1. U tiganju na srednje jakoj vatri mešajte cimet, maslac i med dok se ne otope i ne sjedine.
2. Dodajte kriške banane i pržite ih četiri minuta dok ne počnu da se karamelizuju i ne poprime zlatnosmeđu boju. Po potrebi prilagodite temperaturu i vreme kuvanja kako banane ne bi izgorele.
3. Preokrenite sve komade banane i pržite ih još četiri minuta dok druga strana ne porumeni.
4. Stavite ih odmah na tačir, pospite listićima oraha i badema, a možete i uz kuglu sladoleda, jogurt, palačinke, vafle ili prženice….
Bon appetit!
možete da pripremite i
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari