Recept dana: Lava kolač, vulkan tečnog zadovoljstva i za najprobirljivije ljubitelje čokolade
Kada jednom usavršite tehniku pravljanja, vaši ukućani i gosti stalno će vam ga tražiti
Ime lava kolač dobio je zbog čokolade koja počne da curi čim se otvori kašikom. Mnogima je omiljena čokoladna poslastica, a s obzirom na to da se brzo i lako priprema, idealan je za posluženje gostiju.
Služi se topao, uz sladoled od vanile, a za ljubitelje kombinovanja ukusa, možete dodati i neko crveno voće po želji. Naša preporuka je malina.
Sastojci za 8 porcija:
- 250 g maslaca
- 70-100 g šećera
- 200 g čokolade (sa preko 60 % kakaa)
- 3 jaja
- 70 g brašna
Priprema:
Otopiti puter na laganoj vatri. Pomešati sa otopljenom čokoladom. Umutiti 3 jaja, pa im dodati šećer i brašno. Sjediniti sa čokoladom i puterom, samo voditi računa da nije vrelo.
Izliti u papirne korpice i peći u zagrejanoj rerni na 250°C svega 5 minuta, ako je rerna slabija, pustite neki minut duže, ali vodite računa da se ne prepeku.
Servirati uz sladoled od vanile, a odlično ide i uz neko crveno voće.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari