Recept dana: Čokoladni rolat s maskarponeom pravi se bez povoda i pokreće leptiriće u stomaku

04.02.2021

07:08 >> 08:11

0

Autor: Z. A.

A traži se i repete

Recept dana: Čokoladni rolat s maskarponeom pravi se bez povoda i pokreće leptiriće u stomaku
Copyright Profimedia

Rolati su jednostavne i brze poslastice koje ne oduzimaju mnogo vremena, a ovaj čokoladni rolat dobar je za sve prilike… i još je bolji za neprilike. Amareto i maskarpone sir uz savršeno mekan i sočan biskvit, a sve zaliveno otopljenom čokoladom – to je poslastica zbog koje srce kuca jače, a leptirići lete po stomaku.

Kada je budete isprobai, vašom kućom proširiće se ljubav.

Sastojci:

Za biskvit

  • 6 jaja
  • 160 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30 g oštrog brašna
  • 30 g kakaoa u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike amareto likera

Za beli krem

  • 150 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 2 kašike amareto likera

Za tamni krem

  • 150 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 100 g tamne čokolade

Za preliv

  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 g tamne čokolade

Priprema

1. Za biskvit odvojite belanca i umutite ih u čvrst sneg. Žumanca izmiksujte zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom. Mutite i potom dodajte amareto. Na kraju dodajte sneg od belanaca i lagano ga umutite varjačom. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta. Pustite da se biskvit ohladi.

2. Za beli krem izmiksajte slatku pavlaku, dodajte sir, šećer i amareto. Sve izmiksajte da dobijete lagan, kompaktni krem.

3. Za tamni krem čokoladu otopi na pari. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte maskarpoen, šećer i otopljenu čokoladu. Nastavite da mutite dok ne dobijete sjajan i gladak krem.

4. Biskvit okrenite na radnu ploču, skinite mu papir za pečenje, a zatim ga okrenite kako se pekao, premažite ga belim kremom, a zatim preko stavite tamni krem. Urolajte i stavite u frižider na 30 minuta.

5. Za to vreme napravite preliv. Slatku pavlaku zagrejte i dodajte čokoladu. Mešajte dok se čokolada skroz ne otopi pa time prelijte rolat.

Bon appetit!!!

možete da spremite i

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike