Lekar je otkrio koju stvar treba da uradite pre spavanja kako biste se ujutru probudili odmorni

28.04.2021

22:22

1

Autor: Z. A.

Imate li ovu naviku?

Pexels

Lekar NHS-a Karan Raj putem društvenih mreža deli savete za zdravlje, ali i razna otkrića. Nedavno je, u novom videu na TikToku, objasnio kako prozor, otvoren ili zatvoren, utiče na kvalitet sna.

Glavni hirurg i predavač na Univerzitetu Sanderland kaže kako biste, ako želite da se naspavate, trebalo da otvorite prozor pre nego što legnete. Ako je protok vazduha loš u spavaćoj sobi, verovatno ćete se svakodnevno buditi mrzovoljni i bez energije.

– U zatvorenim prostorijama povećaće se nivo ugljen-dioksida, a samim tim i pokvariti REM faza sna koja je najbitnija jer se tada najčvršće spava. Mogli biste se i često buditi, a kako biste to sprečili, otvorite prozor, barem na kip.

Pogledajte video:

@dr.karanr

A secret sleep trick #sleep #schoolwithdrkaran #learnontiktok #dream #insomnia

♬ clair de lune ethereal remix – Trey Phills

Osim otvorenog prozora, prema NHS-u, odrasloj osobi je potrebno između šest i devet sati sna svake noći kako bi bila odmorna i kako bi dobro funkcionirala, prenosi The Sun.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

možda će vas i ovo zanimati

Komentari (1)

Comment(1)

  1. miroslav kaže:

    Imao sam taj problem, bilo mi je malo bolje sa otvorenim prozorom, ali ujutro sam opet bio mrzovoljan, ukocen i neraspolozen, ipak nesto nije štimalo, a onda me supruga iznenadila sa medicnskim jastukom i u kombinaciji sa otvorenim prozorom sam se konacno naspavao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti